Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İkinci Türk kafilesi de Türkiye'de

İkinci Türk kafilesi de Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri

Yemen'deki iç karışıklık nedeniyle dün tahliye edilen 55 Türk vatandaşının ardından, bugün de Sana'dan tahliye edilen 185 Türk vatandaşı İstanbul'a indi

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla saat 17.15'te Yemen'in başkenti Sana'dan İstanbul'a getirilen 185 Türk vatandaşı, Atatürk Havalimanı'nda aileleri tarafından karşılandı. Türkiye'ye döndükleri için çok mutlu oldukları söyleyen Türk vatandaşları, Yemen'de yaşanan iç karışıklığın gün geçtikçe arttığını ve Yemen halkının çok zor durumda olduğunu belirtti.


"YEMEN HALKI DUA BEKLİYOR"


Yemen'in başkenti Sana'da öğretmenlik yapan ve ailesiyle birlikte İstanbul'a dönen Emre Sadık, "Şu an orada savaş devam ediyor. Buradan Büyükelçimiz Fazıl Bey'e teşekkür etmek istiyorum. Onun büyük çabaları sayesinde bu tahliye gerçekleşti. Türk halkı, Yemen halkına dua etsin. Çok zor durumdalar. Bizim tahliye işlemimiz iki sefer gerçekleşmedi, üçüncüsünde Yemen'den ayrılabildik. Biz dün gemiyle Aden'den buraya gelecektik, ama son zamanda vazgeçildi. Havalimanına gelirken her noktada asker var ve Yemen halkına silah çekmiş vaziyette. Savaş ortamı olduğu için insanlar kendilerini kontrol edemiyorlar. Biz buraya sapasağlam geldik. Ailemle geldik. Şu an Yemen'e dönmek istemiyoruz" diye konuştu.


"SON GÜN 13 SAAT BOYUNCA BOMBARDIMAN YAPILDI"


Yemen'de yaşanan iç karışıklığın ilk gününde öğretmenlik yaptığı okulda bulunduğunu ve ağır bombardıman nedeniyle yemekhaneye sığındıkları belirten Ahmet Karagöz ise şunları söyledi:


"Ben oradaki Türk okulunda görev yapan bir öğretmenim ve orada ikamet ediyorum. Gece 01.00 gibi bombardıman başladı ve yerimizden fırladık. 4,5 saat bombardıman devam etti. Hiç durmadı. Biz bütün öğrencilerle birlikte alt kata indik ve yemekhaneye sığındık. Daha sonra, sabahleyin öğrencileri gönderdik. Bu olay 9 gün boyunca devam etti. Son gün 13 saat boyunca bombardıman yapıldı. Biz 9 gün boyunca tahliye olacağız diye bekledik. Yalnız biraz sıkıntılar oldu. Gece bombardımandan uyuyamadık. Yol güvenli değil dediler, deniz yolu güvenli değil dediler. Mecburen havayolunu kullanmak zorundaydık ve 9 gün bekledik. Son 4 gün içinde Rusya 4 uçak kaldırdı, biz kaldıramadık. Biz bu olaylar bittiği zaman Yemen'e geri döneceğiz." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...