Yol kesenlere operasyon!

Yol kesenlere operasyon!

GÜNDEM Haberleri

'Selam Tevhid' soruşturmasında biri binbaşı 34 muvazzaf asker için 'Terör örgütü üyeliği" ve "Darbe girişimi" suçlamasıyla yakalama kararı çıktı

Paralel soruşturmanın 3. dalgası askere uzandı, operasyonu da asker yaptı. Kamuoyunda ''Selam Tevhid'' olarak bilinen ''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasında usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında bir binbaşının da bulunduğu 34 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı alındı. nbsp;
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ''yasa dışı dinleme" , "casusluk", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin hukuka aykırı kaydedilmesi", "resmi belgede sahtecilik", "terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak", "Hükümeti ortadan kaldırma veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' iddiasıyla ''paralel yapıya'' yönelik soruşturma kapsamında, askeri yetkililer Adana ve ilçelerindeki bazı adreslerde arama yaptı. Haklarında yakalama kararı bulunan 8 muvazzaf asker gözaltına alındı. Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen askerler, daha sonra Merkez Komutanlığı'na götürüldü. Şüphelilerin soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.
TIR DAVASINDA SANIK
Soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller doğrultusunda, Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait tırların durdurulmasının ''Selam Tevhid'' dosyası kapsamında yapıldığı belirtiliyor. Söz konusu şüpheliler, MİT'e ait tırların durdurulmasına ilişkin Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nde ''casusluk'' suçundan yargılanıyor. Şüpheliler hakkında ''Terör örgütüne üye olmak'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' suçlarından işlem yapılacağı kaydedilmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, daha önce yürütülen ve takipsizlik kararı verilen ''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin 22 Temmuz'da yapılan operasyonda, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de olduğu 11 emniyet görevlisi tutuklanmıştı.
28 KİŞİ TUTUKLU nbsp;
Soruşturmayı genişleten savcılık, yeni deliller doğrultusunda Şubat 2015'te düzenlenen 2. dalga operasyonda, 29 şüpheli polis hakkında gözaltı kararı vermişti. Gözaltına alınan 21 kişiden, 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bu operasyonda Fethullah Gülen ve eski polis Emre Uslu hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.
22 Temmuz'dan bu yana yürütülen soruşturma kapsamında toplam 28 kişi tutuklanmıştı.


OPERASYONU BU DEFA ASKER YAPTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın üçüncü dalgası kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan sanıklar muvazzaf askerler olunca operasyonu da askeri yetkililer yaptı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...