Babası tayin olan liseliler ne yapacak?

Babası tayin olan liseliler ne yapacak?

GÜNDEM Haberleri

Bakan Avcı: Bazı mecburi haller var. Çocuğun babası asker diyelim, şimdi 'baban asker olmasaydı tayin olmasaydı' diyecek halimiz yok.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Danıştay'ın puan üstünlüğüne göre liselere yapılan nakillerle ilgili yürütmeyi durdurma kararına tepki gösterdi. Danıştay'ın kararına itiraz eden Bakan Avcı, nbsp;"Bazı mecburi haller var. Çocuğun babası asker diyelim, şimdi 'baban asker olmasaydı tayin olmasaydı' diyecek halimiz yok. Dolayısıyla bu durumda olan çocuklar için biz böyle bir uygulamayı yapıyorduk" şeklinde konuştu. Lise ara sınıflarda daha önce taban puana sahip olmayan öğrencinin naklinin yapılamadığını dile getiren Avcı, bu durumun ailesi tayin olan çocuklar için problem oluşturduğunu söyledi. Eleştirmelerine rağmen karara uyduklarını ifade eden Avcı, e-okul sisteminde gerekli düzenlemeleri yaptıklarını kaydetti. Danıştay'ın esastan vereceği kararının farklı olabileceğini belirten Bakan Avcı, nbsp;"Danıştay, esastan da 'hayır hangi şartlar altında olursa olsun taban puan şartını arayacaksın, taban puanı tutmayan çocukların da nakillerine izin vermeyeceksin' derse, o zaman o çocuklar önümüzdeki dönem muhtemelen tekrar mahkemeye gidecekler. Belki Danıştay o zaman farklı bir karar verecek. Çünkü öyle örnekler de var. Yani bugün bu konuda böyle karar veren bir mahkeme, yarın başka bir konuda, aynı konuda bir farklı şey... Bizim öyle örneklerimiz de var" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...