Arap Birliği'nden Suriye'deki Filistinli mültecilere yardım çağrısı

/ Kaynak: AA
Arap Birliği'nden Suriye'deki Filistinli mültecilere yardım çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Birliği, uluslararası toplumdan, Suriye'deki Filistinli mülteci kampları için harekete geçmesini talep etti.

Arap Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de yaşayan 500 binden fazla Filistinli mültecinin, ülkedeki çatışmalar nedeniyle içinde bulundukları tehlikeli durumun endişeyle takip edildiği belirtilerek, "Filistinli mülteciler, çatışmaların tarafı değil. Bölgede adil ve kapsamlı bir barış sağlanınca ülkelerine dönünceye dek Suriye topraklarında misafirler. Uluslararası toplum, Filistinli mülteci kamplarının ülkede yaşanan çatışmalara dahil edilmemesinin garanti altına alınması için harekete geçmeli" denildi.
Kampın basılarak savaş alanına çevrilmesinin, "insani felakete" yol açtığı bildirilen açıklamada, "Yermuk Kampı'nda arasında çocukların da olduğu tüm mülteciler, abluka altında çatışmaların devam etmesi, tıbbi yardım eksikliği, fiyatların artması, gıda ve yakacak maddelerinin bulunamaması ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) çatışmalar yüzünden yardım için kampa ulaşamaması sebebiyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya" ifadesine yer verildi.
Açıklamada ayrıca, Filistinli mültecileri insani dramdan kurtarmak için UNRWA'nın da arasında bulunduğu BM'nin tüm birimleri ile Kızılhaç, Arap Kızılayı ve bütün insani yardım kuruluşlarına maddi destekte bulunulması çağrısı yapıldı.
Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda geçen hafta DAEŞ ile kamptaki Eknaf Beyt el-Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı.
Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı olan Yermuk'ta, ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi yaşarken, şimdi bu sayının 18 bine düştüğü bildiriliyor. Esed güçlerinin ablukası altında bulunan kampta, uzun bir zamandan beri elektrik ve su kesintisi yaşanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...