Hem bakanlığı hem de siyaseti bırakıyor!

/ Kaynak: AA
Hem bakanlığı hem de siyaseti bırakıyor!

Politika Haberleri  / AA

Bakan Çelik yurt dışına yapacağı son ziyaretin ardından bakanlık görevini ay sonunda devredeceğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Ak Parti İl Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında, kentte 4 yılda gerçekleştirilen 400 projeyle ilgili bilgi verdi. Partisinin, siyaseti vatandaşa hizmet aracı olarak kullandığını vurgulayan Çelik, verilen görevin sorumluluğunu herkesin yapması gerektiğini söyledi.

Çelik, Şanlıurfa'nın özellikle komşusu konumundaki Suriye'de süren iç savaştan olumsuz etkilenen binlerce sığınmacıyı ağırlamasına rağmen son yıllarda önemli kalkınma ivmesi yakaladığını belirtti. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen hafta açıklanan İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'nde önemli ayrıntılar bulunduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

"Size lazım olan vasıfsız elamanı biz veriyoruz, siz 6 ay yetiştiriyorsunuz, ücretini ve sigortasını biz ödüyoruz. 6 ay sonra bu elemanı beğenirseniz kullanmaya devam edersiniz. Devam ederseniz de işveren priminizin yüzde 15'ini yine biz ödemeye devam edeceğiz, sigorta giderinin de yarısını biz ödeyeceğiz. Amacımız, istihdamı nitelikli hale getirmek ve işverenin daha maliyeti düşük bir iş gücü ile işini görmesini sağlamak."

"Biraz yüküm hafifleyecek"

Bakan Çelik, gelecek dönem milletvekili adayı olmadığına değinerek, yurt dışına yapacağı son ziyaretin ardından bakanlık görevini ay sonunda devredeceğini bildirdi.

Özel hayatına vakit ayıracağını aktaran Çelik, "Yeni bakan kimse ay sonuna doğru yerime göreve başlayacak. Ondan sonra sivil hayata devam edeceğim, bu kadar sorumluluktan uzun yıllar sonra çıkmış, biraz yükü ve mesuliyeti hafiflemiş olacağım. İnşallah özel hayatıma bir müddet dönmemi ve kendimi dinlememi sağlayacak yeni bir döneme giriyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...