Mali'de roket saldırısı: 1 ölü

/ Kaynak: AA
Mali'de roket saldırısı: 1 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Mali'de BM Barış Gücü (MINUSMA), Gao kentinin farklı bölgelerine 3 roket atıldığını, birinin bir eve isabet ettiğini duyurdu.

MINUSMA, evdeki bir kadının öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralananlardan birinin çocuk olduğu belirtildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Mali'de geçen hafta Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne ait konvoya saldırı düzenlenmiş ve bir Kızılhaç görevlisi ölmüştü. Ülkenin kuzeyi, yıl başından beri bölgedeki çeşitli silahlı gruplar arasındaki çatışmalar ve BM güçlerini hedef alan saldırılara sahne oluyor. Mali'nin kuzey bölgesi, ocak 2012'de hükümete bağlı güçler ve Tuareg isyancıları arasında çıkan çatışmalardan sonra silahlı gruplar tarafından ele geçirilmişti. Çatışmaların yüz binlerce kişinin ayaklanmasına neden olması üzerine hükümet, Fransa'dan askeri yardım istemişti. Hükümet, Cezayir ve uluslararası toplumun desteğiyle temmuz 2014'te başlattığı uzlaşmalar sonucu 1 Mart'ta 6 silahlı grupla Cezayir anlaşmasına imza atmıştı. Ülkenin kuzeyindeki en etkili silahlı gruplardan Azavad Kurtuluş Hareketi'nin bağlı olduğu Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) anlaşmayı imzalamamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...