CHP'de kontenjan savaşı!

CHP'de kontenjan savaşı!

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu'nun 39 kişilik kontenjanına girmek isteyen CHP'li vekiller arasında kıyasıya bir yarış başladı.

CHP'de milletvekili adayları için ön seçim yapıldı. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine 39 kişilik kontenjan ayırdı. Aralarında genel başkan yardımcılarının da bulunduğu 461 kişi bu listeye girmek için savaş başlattı! Sarıgül ise geri planda kaldı!

Türkiye,seçim sürecine kilitlendi. Ancak CHP yine gerildi. CHP'de milletvekili aday listelerinde ön seçim ve eğilim yoklaması ile yer alacak isimler belli olurken, gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontenjan listesine çevrildi. Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yakın isimlerin yer alacağı 39 kişilik kontenjan listesi oluşturmaya başladı. Bu listeye girmek isteyen 461 kişi, genel merkezde adeta kamp kurdu.

BEKAROĞLU DA VAR...

Aralarında genel başkan yardımcılarının da bulunduğu isimler, 39 kişilik kontenjanda yer almak için başkanın kapısında mesai yapmaya başladı. İstanbul 2. bölgeden ön seçime giren CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ise zor durumda kaldı. Sarıgül, ön seçimleri 5. sırada tamamladı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun kontenjanında yer alacak olan isimler nedeniyle listede 9'uncu sıraya kadar indi. Bu arada CHP lideri İstanbul'da 14, Ankara ve İzmir'de ise 6'şar kontenjan adayı belirleyecek.

CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun bu üç büyük ildeki kontenjanı Selin Sayek Böke, Mehmet Bekaroğlu, Enis Berberoğlu, Sencer Ayata, Murat Özçelik, Seyhan Erdoğdu, Tekin Bingöl, Sezgin Tanrıkulu, Haluk Koç gibi genel başkan yardımcıları ve Genel Sekreter Gürsel Tekin ile üç grup başkanvekili Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Levent Gök için kullanmayı düşündüğü belirtiliyor. Kulislerde ayrıca Kılıçdaroğlu'nun 39 kişilik listesinde, seçimlerden sonra çalışacağı A takımının da işaretini vereceği kaydediliyor.

Kaynak : Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...