Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad güçleri sivilleri bombalıyor

/ Kaynak: AA
Esad güçleri sivilleri bombalıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İdlib kent merkezini kaybeden ve şehrin kırsalında gerileyen Esad güçleri, sivil yerleşim bölgelerine yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdı

Esad güçlerinin geçen hafta muhaliflerin kontrolüne geçen Suriye'nin İdlib kentine düzenlediği saldırılarda en az 104 kişi ölürken, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi. Kentin muhaliflerin eline geçmesinin ertesi günü ilk saldırıya eş-Şemaliyye Mahallesi maruz kaldı. Beş füzenin düştüğü mahallede yaklaşık 82 kişi ölürken, onlarca kişi yaralandı. Kent merkezine yönelik bombardımanda ise dükkanlarda büyük zarar meydana geldi. Geçen cuma günü Burğul ve Saad camileri ile Kızılay Hastanesi'ne yönelik roketli saldırıda 22 kişi hayatını kaybederken binalarda da büyük hasar meydana geldi. Kent sakinlerinden Saad el-Umeri, Esad güçlerinin bir haftadan fazla bir süredir gerçekleştirdiği saldırıların büyüklüğü ve şiddetinin en büyük göstergesinin meydana gelen yıkım olduğunu söyledi.
-Muhaliflerin yeni hedefi Mastuma Kışlası
Suriye'de muhaliflerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, kente yönelik saldırıların ardından İdlib'den çekilmek zorunda kalan Esed güçlerine karşı operasyonlarına devam ediyor.
Muhalifler operasyonlar kapsamında rejim güçlerinin çekildiği Mastuma köyündeki kışlaya ağır silahlarla saldırıyor.
Ahraru'ş Şam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam, Hak Tugayı (Livau'l- Hak) ve Nusra Cephesi gibi muhalif gruplardan oluşan "Fetih Ordusu" (Ceyşu'l-Feth), 28 Mart'ta İdlib'de kontrolü tamamen sağladığını açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...