Başsavcı Salihoğlu, 'Biz de kartımızı okuttuk'

/ Kaynak: İHA
Başsavcı Salihoğlu, 'Biz de kartımızı okuttuk'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul Adliyesi'nde avukatların yanı sıra hakim ve savcılar da X-Ray cihazından geçmeye başladı.

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile avukat arama noktasına gelen Başsavcı Hadi Salihoğlu, avukatları aramanın söz konusu olmadığını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın avukat kılığında adliyeye giren teröristlerce şehit edilmesinin ardından İstanbul Adliyesi'nde avukatların X-Ray cihazından geçirilmesine karar verilmişti. Tartışmalara yol açan uygulamanın ardından Başsavcı Hadi Salihoğlu ve İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal bu sabah bir araya geldi. Yapılan toplantının ardından Salihoğlu ile Kocasakal beraber tartışmaların yaşandığı C kapsındaki arama noktasına geldi. Burada X- Ray cihazından geçmek istemeyen avukatlarla görüşen Başsavcı Salihoğlu aramanın söz konusu olmadığını belirtti. Kocasakal ise avukatlara, "Arama kırmızı çizgimiz. Herhangi bir arama söz konusu değil" dedi.

Başsavcı Salihoğlu X-Ray cihazından geçmek istemeyen bir avukata "Hepimiz biz dahil olmak üzere sabır istiyoruz" diyerek anlayış göstermesini istedi.

"HİÇBİR AVUKATIN ÜSTÜ ARANMAYACAK"

Daha sonra avukatla konuşan Baro Başkanı Kocasakal, "Hiçbir avukatın üstü aranmayacak. Arama ile senin eline kılına kimse dokunamaz. Çantanı açtıramaz. Dedektör yok. Tek şeyimiz eşitlik kapsamında çantayı X-Ray cihazından geçirmek. Öyle kapıdan geçmek" diyerek avukatı ikna etmeye çalıştı.

"BİZ DE KARTIMIZI OKUTTUK"

Bu sırada araya giren Başsavcı Salihoğlu, cebinden kendi çipli kartını çıkartarak, "Avukat bey sizin çipli kartınız var mı? Bakın benim de çipli kartım. Biz de okuttuk. Bu bir arama değil, önleme çalışması" şeklinde konuştu.

"BOMBA PATLATILSA BİZİM MESLEKTAŞLARIMIZ DA ZARAR GÖRECEK"

Kocasakal, "Allah göstermesin bura bir girilse duruşma salonunun önünde bir bomba patlatılsa bizim meslektaşlarımız da zarar görecek ve bize fatura çıkarmak için. Çantanın içine kimse bakmayacak. O bizim kırmızı çizgimiz. Bundan ödün vermeyiz. Eşitlik temelinde bu işi çözeceğiz. Ben ceza hukukçusuyum. Teknik anlamda X-Ray'den geçmek arama değil, taramadır. Aramaya biz müsaade etmeyiz. Bizi arayacaklarsa hakim ve savcıları arayacaklar. Bizi arayamazlar" diyerek avukatları sakinleştirdi.

Yapılan konuşmanın ardından Başsavcı Salihoğlu ile İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal beraber adliyeye giriş yaptı.

Öte yandan, adliyede görev yapan hakim ve savcıların da bu sabah adliye girişinde x-ray cihazından geçtikleri görüldü.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...