Tam 25 bin 539 kişi geçti!

/ Kaynak: İHA
Tam 25 bin 539 kişi geçti!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Mart ayında 25 bin 539 kişi giriş-çıkış yaptı.

Öncüpınar Mülki İdare Amirliği verilerine göre, Mart ayında Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan 9 bin 364 giriş yapılırken, 16 bin 175 kişi ise çıkış yaptı.

Öncüpınar Sınır Kapısı, Halep'in Azez ilçesi yakınlarındaki çatışmalar nedeniyle 9 Mart tarihinde güvenlik gerekçesiyle Suriye'den gelenlere kapatılmıştı. Sınır kapısının Suriye'de Azez-Halep karayolu ile kırsal kesimlerde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile IŞİD militanları arasında süren çatışmalar ve Halep çevresinde Esad yönetimi tarafından muhaliflere yönelik operasyonlar nedeniyle, Başbakanlığın talimatıyla Suriye'den gelen araç ve yayalara kapatılması sonrası, Türkiye'ye gelmek isteyen Suriyeliler'in girişine izin verilmiyor. Suriyelilerin pasaportlarıyla ülkelerine gitmekte herhangi bir sıkıntı yaşamadığı bildirildi.

Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Mart ayında toplam 25 bin 539 kişi giriş çıkış yaptı. Şubat ayında ise 59 bin 320 kişi giriş-çıkış yapmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...