KPSS mağduru 'adalet' istiyor

/ Kaynak: AA
KPSS mağduru 'adalet' istiyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şanlıurfa'da yaşayan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunu Aykan, , 2010 KPSS'de usulsüzlük yapanların cezalandırılmasını istedi.

Aynı bölümde yüksek lisans yapmasına rağmen atanamayan ve sigorta şirketinde çalışmaya başlayan 33 yaşındaki Aykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlükler nedeniyle başlatılan soruşturmadan umutlu olduğunu söyledi.

Girne Amerikan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun olduğunu belirten Aykan, eğitim hayatına öğretmenlik hayaliyle başladığını ifade etti.

O dönem belde olan 2 bin haneli mahallelerinde ilk üniversite mezununun kendisi olduğunu dile getiren Aykan, bu anlamda çevresindekilere de örnek olduğunu vurguladı.

Türkiye'de üniversiteye giremeyince Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tercih ettiğini aktaran Aykan, yazları çalışarak okulu tamamladığını anlattı.

Üniversiteyi bitirdikten sonra 2010 yılında girdiği KPSS'de yaşanan olumsuzluklar nedeniyle hayalindeki mesleği icra edememenin üzüntüsünü yaşadığın vurgulayan Aykan, şöyle konuştu:

"Herkes bir hayalle yaşar. Benim çocukluğumdan beri tek hedefim öğretmen olmaktı. Bu bölümü de severek okudum. Okulu bitirince yüksek lisans da yaptım. 2010 yılında girdiğim KPSS'de istediğimi puanı aldım ancak 300 kişi ful yapınca puan ve sıralama düştü. Sonrasında da sistem değişince hayallerimden uzaklaştım. Ondan sonra da çoluk çocuğa karışarak, bir daha sınava çalışmadım. O olay olmasaydı belki ben şimdi öğretmen olurdum."

"Hakkımı helal etmiyorum"

Aykan, atanamadığı için özel sektöre yönelmek zorunda kaldığını ancak öğretmen olamamanın burukluğunu sürekli yaşadığını dile getirdi.

Öğretmenliğin yanı sıra çeşitli spor dallarında antrenörlük eğitimi aldığını anlatan Aykan, "Evliyim ve 3 çocuğum var. Eğer atasaydım çocuklarım çok daha rahat bir şekilde yaşayacaklardı. Sınavda usulsüzlük yapanlara hakkımı helal etmiyorum. Lütfen bunlar gerekli cezayı alsınlar. Ekmeğimizi adeta elimizden aldılar. Benim gibi çok sayıda arkadaş var. Acaba ful puan alan arkadaşların vicdanları hiç sızlamadı mı" dedi.

Yıllarca okumasına rağmen atanamadığı için yakınlarının kendisiyle zaman zaman dalga geçtiğini belirten Aykan, "Bana 'çocukları niye okutalım ki okuyanları da görüyoruz sonuçta aynı işi yapıyoruz' diyorlar. Böyle olunca da sıkıntım artıyor" şeklinde konuştu.

Aykan, soruşturmanın başlamasıyla büyük mutluluk yaşadığını sözlerine ekledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...