Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yabancıları sınır dışı etmek için sahte doktor kullanmışlar

Yabancıları sınır dışı etmek için sahte doktor kullanmışlar

DÜNYA Haberleri

Berlin Yabancılar Dairesi'nin, bir Türk hakkında verdiği sınır dışı kararını Berlin İdare Mahkemesi'nin iptal etmesiyle, büyük bir skandal ortaya çıktı.

Alman ARD televizyonunda yayınlanan 'Fakt' programı, Berlin Yabancılar Dairesi'nin, yabancıları sınır dışı etmek için bilirkişi raporu hazırlaması için sahte bir doktoru maşa olarak yıllarca kullandığını ortaya çıkardı. Banu Olgun (32) adlı bir Türk kadını hakkında verilen sınır dışı kararını Berlin İdare Mahkemesi'nin iptal etmesiyle ortaya çıkan skandal, büyük tepkiye neden oldu. 1980 yılından beri Berlin Yabancılar Dairesi için çalşan Raier Lerche adlı sahte doktorun, haklarında sınır dışı kararı verilen yabancılar için seyahat edebilir raporu hazırladığı, bunların sayısının da 50 bini bulduğu bildirildi. Fakt programı, 35 yıla yakın bir süredir Berlin Yabancılar Dairesi ile birlikte Federal polis ve Berlin polisi için de bilirkişi raporu hazırlayan doktorun, doktorluk belgesine sahip olmadığını, Berlin Yabancılar Dairesi'nin kendisinden böyle bir belge istemediğini ileri sürdü.
ADRESLERİNDE YOK
Program habercileri, Lerche'nin Kassel ve Berlin'deki adreslerine gitse de, buralarda oturmadığını tespit ettiler. Berlin Yabancılar Dairesi'nin sadece Lerche'nin cep telefon numarası ile bir hesap numarasına sahip olduğunu bildirdiler. Banu Olgun'un avukatı Hans Geog Lorenz, böyle bir skandalla karşılacağını aklının ucuna bile getirmediğini belirterek, "Böyle bir olayın bir hukuk devletinde olabileceğine hiç ihtimal vermezdim" dedi. Lorenz, sahte doktorun hazırladığı 50 bin dolayında rapor ile 20 ile 30 milyon euro arasında para kazandığını tahmin ettiklerini de söyledi.
KAYNAK: SABAH AVRUPA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...