CHP'li Tanrıkulu, 'Hedef gösterildim'

/ Kaynak: İHA
CHP'li Tanrıkulu, 'Hedef gösterildim'

Politika Haberleri  / İHA

"Başsavcı şahsımı hedef gösterdi ve olayı çarpıttı. Kendisinden hukuk içinde hesap soracağım"

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Tanrıkulu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile birlikte basın toplantısı düzenledi. CHP'li Tanrıkulu, Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) rapor yayınladığını belirterek, "Önümüzdeki iki ay boyunca medyaya baskılar artarak devam edecek. Rapora ve medya özgürlüğüne dikkat çekmek amacıyla basın toplantısını yapıyoruz. Son üç ayda 13 gazeteci yaptıkları haberler nedeniyle kovuşturmaya uğrayarak, ifade verdi. 9 gazeteci hakkında tutuklama, göz altı veya hapis cezası verildi. 2015 yılından itibaren Türkiye'de 62 bin 273 internet sitesine erişim engeli bulunuyor" ifadesini kullandı. Tanrıkulu şunları kaydetti:

"2014 yılında 60'ın üzerinde gazeteciye 17-25 Aralık operasyonlarını haberleştirdikleri, köşelerine, ekranlarına taşıdıkları için ceza ve tazminat davaları başta olmak üzere yüzden fazla dava açıldı. Bu yıl 559 gazeteci işinden çıkarıldı, 2014 darp edilen 217, istifa etmek zorunda kalan gazeteci sayısı 83. Türkiye'de darbe dönemi dahil olmak üzere hiç bir dönemde medya bu kadar baskı altında olmadı. Maalesef özgür biçimde haber yapmak, yayın yapmak mümkün değil. Sansürün dışında oto sansür var. Bu ağır baskı ortamında Türkiye seçime gidiyor."

SAVCININ ŞEHİT EDİLDİĞİ SALDIRI

Tanrıkulu, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan kişilerin kendisiyle görüşme taleplerine yönelik soruya, "Başsavcı şahsımı hedef gösterdi ve olayı çarpıttı. Kendisinden hukuk içinde hesap soracağım. Ben o gün bir cenaze törenindeydim. Aranmışım, çıkınca basın mensupları sordular. Ben de bilmediğimi ifade ettim. Daha sonra 212 numaralı bir telefondan arandım. Savcı yardımcısı olduğunu söyledi. Ben de olayın mahiyetini bilmediğimi, araştırıp ona göre davranacağımı ifade ettim, ondan sonra da aranmadım" ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, Fenerbahçe Kulübüne yapılan saldırıya ilişkin olarak, "Tam da seçim öncesi Fenerbahçe'nin oyuncularına karşı katliam girişimi yapıldı. Bu tür tuzaklara karşı çıkmalıyız" diye konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...