HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hamdi Topçu istifa etti

/ Kaynak: DHA
Hamdi Topçu istifa etti

GÜNDEM Haberleri  / DHA

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, görevinden istifa etti.

HAMDİ Topçu, THY Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa etti. THY Genel Müdürlük binasında saat 14.00'te başlayan THY Genel Kurulu toplantısı devam ederken Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun istifa ettiği öğrenildi. Hamdi Topçu'nun, milletvekili adayı olacağı belirtiliyor. Genel Kurul sırasında yönetim kurulu yeniden oluşturulacak. Kurul arasından yeni yönetim kurulu başkanını seçecek.

1 Ocak 2010 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Hamdi Topçu, evli ve 4 çocuk sahibi. Hamdi Topçu Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu. Mali Müşavirlik ünvanına sahip olan Hamdi Topçu halihazırda Türkiye Futbol Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanlığı, Türk Hava Yolları A.O. ve iştiraklerinden Turkish Teknik A.Ş., Türk Hava Yolları DOCO İkram Hizmetleri A.Ş., TGS Yer Hizmetleri A.Ş., Türk Hava Yolları Opet Havacılık Yakıtları A.Ş. şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmekte.

Daha önce de 10 Şubat'ta yönetim kurulu üyelerinden Naci Ağbal'ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinden sonra THY yönetiminde önemli gelişmeler yaşandı. 2014 yılında Cemal Şanlı ve Mehmet Nuri Yazıcı'dan boşalan yönetim kurulu üyeliklerine İlker Aycı ve Arzu Akalan getirilmişti. Aynı zamanda TÜRGEV'in de başkanı olan Arzu Akalın Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı olarak göreve başlarken, İlker Aycı ise Denetimden Sorumlu Komite Üyesi olarak göreve başlamıştı.

2015 Mart ayında ise sonradan DHMİ Genel Müdürlüğü'ne atanan Serdar Hüseyin Yıldırım, bağımsız üye olarak THY yönetimine girdi. Bu atamadan kısa süre sonra ise Ensar Vakfı Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul İl Genel Meclis üyesi İsmail Cenk Dilberoğlu'nun ve Ogun Şanlıer'in yine aynı statüde THY yönetimine atandı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...