Saldırıyı kınamak için havalandılar

/ Kaynak: AA
Saldırıyı kınamak için havalandılar

SPOR Haberleri  / AA

THK, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı kınamak amacıyla olayın gerçekleştiği yere yakın bir mevkiden sıcak hava balonu ile havalandı

Türk Hava Kurumu (THK), Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıya tepki amacıyla olayın gerçekleştiği yere yakın bir noktadan, "Fenerbahçe'ye yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz" nbsp;afişinin asıldığı balon havalandırdı.


THK Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü İsmail Çanak, kurum yetkilileri ile Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve beraberindekiler, Karadeniz Sahil Yolu'nda, saldırının meydana geldiği bölgeye yaklaşık 500 metre uzaklıkta toplandı.


Burada konuşan Sermene Belediye Başkanı Üstün, Cumartesi akşamı gerçekleşen olay nedeniyle üzüntülü olduklarını belirterek, saldırıda yaralanan otobüs şoförü Ufuk Kıran'a acil şifalar diledi.


Olayın ardından Fenerbahçe Kulübü Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, futbolcular ve hocalara "geçmiş olsun" dileklerini ilettiklerini belirten Üstün, şunları kaydetti:


"Bu olayın ilimizde ve ilçemizde yaşanmasından dolayı hepimiz üzüntülüyüz. Bu olayı kınıyoruz. Özellikle ilçemiz adına ve Trabzonspor'a mal edilmesini asla tasvip etmiyoruz. Bu, mutlaka provokatif bir olaydır. Trabzonlu ve Sürmeneli hiç kimse böyle bir olayın içerisinde olmaz, olamaz. nbsp;Biz şimdiden Fenerbahçe takımı nezdinde Türk futboluna yapılan bir saldırı olduğu için Türk futbol camiasına 'geçmiş olsun' diyoruz."


Konuşmaların ardından, "Fenerbahçe'ye yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz" yazılı pankartın asıldığı sıcak hava balonuna binen Üstün ve beraberindekiler, bir süre havalandıktan sonra tekrar kalkış yaptığı noktaya indi.


- THK Genel Başkanı Öktem'in açıklaması


THK Genel Başkanı Vacit Öktem de yaptığı yazılı açıklamada, 90 yıldır sportif havacılığın gelişmesi için yoğun çaba sarf eden THK'nın Genel Başkanı ve bir Sürmeneli olarak, kendi şehrinde böyle acı bir durumun meydana gelmesinden büyük üzüntü duyduğunu vurguladı.


Böyle üzücü olayların bir daha yaşanmamasını dileyen Öktem, "Bu tepkimiz, aynı zamanda birkaç kişinin yaptığı saldırıyı tüm Karadeniz halkına mal etmeye çalışan bazı kesimlere de açık bir cevap niteliğindedir" ifadesini kullandı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...