Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BMGK, Yermuk Kampı için acil toplanacak

/ Kaynak: AA
BMGK, Yermuk Kampı için acil toplanacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, kamptaki durumu görüşmek üzere bugün acil toplanacak.

BM Güvenlik Konseyi (BMKG), Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan ve büyük bir kısmı DAEŞ terör örgütü tarafından ele geçirilen Yermuk mülteci kampındaki gelişmeleri görüşmek üzere bugün acil olarak toplanacak.
Konsey (BMGK) Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, BMKG üyeleri konunun değerlendirilmesi için saat 11.30'da (TSİ 18.30) toplantıya çağrıldı.
Yerel kaynaklar, DAEŞ'in Şam'ın Hacerül Esved bölgesinden kampa saldırdığını ve Hamas'a yakınlığıyla tanınan Eknaf Beyt el-Makdis grubuyla çatışarak Yermuk kampının büyük bir kısmını ele geçirdiğini belirtmişlerdi.
Son üç yıldır Esed güçleri tarafından abluka altında tutulan ve insani yardım yetkililerinin girişine zaman zaman izin verilen kampa yardım gönderilmesi, 6 gün önce terör örgütünün kampa girmesinden bu yana tamamen durdurulduğu kaydedilmişti.
İç savaş öncesi 950 bin kişiye ev sahipliği yapan kampta yaşayanların sayısı 18 bine düşmüştü. Esed güçlerinin ablukası altında bulunan kampta, uzun zamandır elektrik ve su kesintisi yaşanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...