Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Twitter erişime açıldı

Twitter erişime açıldı

GÜNDEM Haberleri

Erişim engelinin kaldırılmasının ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter saat 20.20 civarında erişime yeniden açıldı.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili görüntülerin kaldırılmasına ilişkin mahkeme kararı doğrultusunda erişimi engellenen Twitter, söz konusu kararı uyguladı. Twitter, bu görüntülere ve benzer içeriklere Türkiye'den erişimi engelledi. Bunun üzerine sosyal paylaşım sitesi Twitter, yeniden erişime açıldı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin soruşturmaya konu, görüntü, ses ve videoların yayınlandığı internet sitelerine erişimin engellenmesine karar vermişti.

Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından, karar ilgili işletmelere bildirilmiş olmasına rağmen internet sitelerinde video, görüntü ve seslerin yayınlandığının görülmesi üzerine Twitter ile YouTube'a erişim engellenmişti.

KISA SÜREDE AÇILDI

Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent, Twitter'ın kısa süre içinde açılacağını duyurmuştu.

Kent, yaptığı yazılı açıklamada, Twitter'ın kısa süre içinde erişime açılacağını belirterek şunları kaydetti:
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"Twitter'ın vekaleten Türk hukuku meselelerini yürüten avukatı tarafından, 'www.twitter.com' adresi üzerinde yer alan içeriklerden İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2015/1644 değişik iş numaralı kararında yer verilen ve akabinde, Erişim Sağlayıcıları Birliğinin 'benzer içerik' tespitiyle 2015/1341 dosya numaralı 2015/33 karar numaralı işlemiyle iletilen benzer içeriklerin tamamının Türkiye'den erişime engellendiği hususu teyit edilmiş, Twitter avukatının bu beyanı işletmelere iletilmiş, Twitter'ın erişime açılması kısa süre içerisinde gerçekleşecektir."

KALIN: İHTİYACIN DOĞURDUĞU ZARURET

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Anladığım kadar, savcılıktan gelen talep, bu görüntünün hiçbir mecrada ana akım veya sosyal medyada kullanılmamasıyla ilgili bir taleptir. Bu bir ihtiyacın doğurduğu bir zarurettir" diye konuştu.

Twitter'dan erişim engeli açıklaması

Twitter yetkilileri, Türkiye'de yaşanan erişim sorunuyla ilgili Türkçe ve İngilizce tweet atarak kullanıcıları bilgilendirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Hizmetimizin #Türkiye'de kesintiye uğradığı bilgilerini aldık. Kullanıcılarımıza en kısa sürede erişimi tekrar sağlamak için çalışıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...