BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Balıkçılar GAP’ı keşfetti

Balıkçılar GAP’ı keşfetti

Suyla birlikte sebze ve meyve üretiminin arttığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi, şimdi de balık üreticilerinin gözdesi.



ŞANLIURFA - Suyla birlikte sebze ve meyve üretiminin arttığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi, şimdi de balık üreticilerinin gözdesi. GAP bazı kısımlarının devreye girmesiyle Şanlıurfa, su ürünleri sektöründe yatırım yapmak isteyen firmaların ilgisini çekmeye başladı. 2 ay önce Şanlıurfa’da gerçekleştirilen “I. GAP İş ve Yatırım Forumu”na katılan ve bölgedeki su ürünleri potansiyelini öğrenen bazı işadamları, teknik incelemelerini tamamladı, edüt projesi yaptı. Hazırlanan raporda, Şanlıurfa-Adıyaman arasında 220 bin hektar su kaynağı bulunduğu, burada vatandaşlara sözleşmeli balık üretimi yapılabileceği belirtildi. GAP İdaresi Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, bölgenin yıllık 60 bin ton balık üretim kapasitesi olduğunu belirterek, GAP kapsamındaki illerde 22 baraj bulunduğunu söyledi.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT