Göcek'te bir yürütmeyi durdurma kararı daha

/ Kaynak: AA
Göcek'te bir yürütmeyi durdurma kararı daha

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mahkeme, Göcek koylarından Göbün koyunda yapılacak tesisler için de yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Göcek koylarından Göbün koyunda yapılacak tesisler için yürütülen ihalenin iptali amacıyla açtığı davada mahkeme, yürütmenin durdurulmasına hükmetti.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi Göbün mevkisindeki koyda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün ihale açtığı belirtildi.

Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesinin ihalenin iptali amacıyla Muğla 2. İdare Mahkemesine başvurduğu bildirilen açıklamada, mahkemenin "Yürütmeyi durdurma" kararı verdiği kaydedildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Geçtiğimiz günlerde Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı başvuru ile Taşyaka mevkisinde yapılacak tesislerin ihalesinin yürütmesi durdurulmuştu. İl Özel İdaresine tanınan hakların Muğla Büyükşehir Belediyesine geçtiği, Orman İşletme Müdürlüğünce ihaleye çıkılamayacağı gerekçesiyle iptal ve yürütmenin durdurulmasını istemiştik. Gündemde olan diğer koylar için de iptal başvurusu yaptık. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarsala ve Akbük koyları için de iptal başvurusu yapıldı, karar beklenmektedir."

İhaleden kısa bir süre sonra Taşyaka koyu ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Sarsala ve Akbük koylarının ihalesi için yapılan iptal başvurusu için ise karar bekleniyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...