New York Borsası'ndan yükselişle kapanış

New York Borsası'ndan yükselişle kapanış

Ekonomi Haberleri

New York Borsası'nda endeksler, haftanın ilk işlem gününü yükselişle tamamladı.

Dow Jones Endeksi 125,25 puan (yüzde 0,71) değer kazanarak 17.888,49 puana, Standard amp; Poor's 500 Endeksi de 13,75 puan (yüzde 0,67) artışla 2.080,71 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 30,38 puan (yüzde 0,62) yükselerek 4.917,32 puan oldu.


Güne düşüşle başlayan endekslerin artıya dönmesinde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) New York Şubesi Başkanı William Dudley'nin faiz zamanlamasına yönelik açıklamaları etkili oldu.


Dudley, "Verilere dayanacak ilk faiz artışının zamanlaması halen belirsizliğini koruyor, çünkü ekonominin gelecekte nasıl bir gelişme göstereceğini öngörmek mümkün değil. (Faiz artış) patikasının nispeten sığ olmasını bekliyorum" ifadelerini kullanarak, yatırımcıların faiz artışına yönelik endişelerini yatıştırdı.


Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri endeksi (PMI) Mart ayında 59,2 ile beklentilerin üstüne çıkarken, ISM İmalat Dışı Endeksi 56,5 ile beklentiler dahilinde gerçekleşti.


Analistler, piyasaların bu hafta Fed'in çarşamba günü yayımlanacak toplantı tutanakları ve Fed başkanlarının konuşmalarına odaklanacağını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...