Bakanlıktan Valilere: 'Monşer' uyarısı

Bakanlıktan Valilere: 'Monşer' uyarısı

GÜNDEM Haberleri

İçişleri, valilikleri uyardı: Diplomatik süzgeçlerden geçirilmeden taleplerin karşılanması mümkün değil...

Oğuzhan Şahin ANKARA
Yabancı misyonların, Dışişleri Bakanlığı'nı es geçerek yerel makamlardan bilgi ve belge talep ettiğinin belirlenmesi İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Valiliklere yazı gönderen Bakanlık, "Diplomatik süzgeçlerden geçirilmeden taleplerin karşılanması mümkün değil" uyarısında bulundu. nbsp;Uyarının, Dışişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine yapıldığı belirtildi. Yazıda, "Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan yazı ile bazı yabancı makamların ve temsilciliklerin belirli konularda yerel makamlarımızla doğrudan yazışma yapmaya çalıştıkları ancak talep edilen bilgilerin kişisel veri kapsamında değerlendirilmesi durumunda Anayasamızda teminat altına alınan kişisel verilerin korunması prensibi çerçevesinde istenen bilgilerin verilmemesi gerektiği bildirilmiştir" denildi. Uyarıda şu ifadeler yer aldı: "Yabancı resmi makamların ve temsilciliklerin uluslararası sözleşmelerle belirlenmiş olan bilgi ve belgeler dışındaki bütün taleplerin hangi amaçla kullanılacağı da belirtilmek suretiyle Dışişleri Bakanlığı kanalıyla diplomatik yoldan yapmaları gerekir. Dipolmatik süzgeçten geçirilmeden bilgi ve belge taleplerinin karşılanması vatandaşlarımızın hak kaybına uğramasına sebebiyet verebilir."
Yabancı makamlardan gelen taleplerin çoğunlukla, vatandaşların soy ağacı bilgilerinin de olduğu MERNİS tutanakları ve nüfus kayıt örnekleri gibi bilgi ve belgelerden oluştuğu belirtildi. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...