Beştepe'den İran yorumu: Türkiye karlı çıkacak

Beştepe'den İran yorumu: Türkiye karlı çıkacak

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

Haber Merkezi ANKARA
Basın toplantısının ana gündem maddesini de İran'ın Batı'yla yürüttüğü 'nükleer' müzakerelerdeki anlaşma oluşturdu. Varılan mutabakatı "memnuniyet verici" olarak niteleyen İbrahim Kalın, "Anlaşmanın Türkiye-İran ticaretini nasıl etkileyecek" sorusuna şöyle cevap verdi: "Ziyaretimiz bir günlüktü. Programda değişen bir şey yok. İran'la önemli bir ticaret hacmimiz var. Bu tabii ki artacak. En ağır ambargoların uygulandığı yıllarda İran'la ilişkilerimizi hep belli bir seviyede tuttuk. O gün bizim söylediğimiz noktaya şimdi geldiler. Ziyaretimizde gümrük, enerji, ekonomi ve sağlık alanlarında anlaşmalar imzalanacak." nbsp;
BEN GÖRMEDİM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu AK Parti adaylarıyla ilgili çalışma yaptığı iddiasını "Hafta sonu Cumhurbaşkanımız ile beraberdim. Kapanıp liste çalışması yaptığını görmedim" sözleri ile yalanlayan Kalın şöyle devam etti: "Başkanlık sistemi için bütün siyasi taraflara bir çağrı yaptığını biliyoruz. Bu noktada iktidar partisinin de bu çağrıya cevap vermesi sevindiricidir. Liste çalışması söz konusu değil. Seçim sürecini Cumhurbaşkanımız çok yakından takip edecektir bundan sonra da." nbsp;
ÖRTÜLÜ ÖDENEK KANUNİ
Sözcü Kalın, Cumhurbaşkanlığına tahsis edilen örtülü ödenekle ilgili olarak da şunları söyledi: "Devletin yönetiminde bulunan, başkomutan sıfatıyla bir Cumhurbaşkanı'nın kendine ait bir bütçesinin olmasından daha doğal bir şey olamaz. Görevlerini yerine getirirken, bu görevini ifa edecek enstrümanlara sahip olmasından daha doğal bir şey olamaz. Örtülü ödeneğin nasıl kullanacağıyla ilgili kanunlar çerçevesinde olacaktır. Bu kanunlara 'örtülü' denince bir gizem havasına bürünüyor. Kanunlar çerçevesinde, Anayasa'nın da Cumhurbaşkanımıza verdiği yetki çerçevesinde yapacağı bir tasarruftur. Kanun Meclis'ten geçmiştir. Dünyanın her yerinde örtülü ödenek nasıl kullanılıyorsa Cumhurbaşkanımız da aynı yönde tasarruflarda bulunulacaktır."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...