THY'de Topçu'nun yerine İlker Aycı

THY'de Topçu'nun yerine İlker Aycı

Ekonomi Haberleri

Türk Hava Yolları'nda (THY) milletvekilliği için görevinden istifa eden Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun yerine İlker Aycı atandı.

Genel Müdür Temel Kotil ise Yönetim Kurulu Başkanvekili oldu. 1971 yılında doğan İlker Aycı, Bilkent Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi eğitimi aldı. İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi bölümünde araştırmalarda bulundu. Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde master yaptı. İngilizce ve Rusça bilen Aycı, Universal Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanlığı, Asal Dış Ticaret Genel Müdürlüğü görevlerinin ardından 1996-1999 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı olarak görev yaptı. Kurtsan İlaç Orta Doğu ve Orta Asya Bölge Temsilciliği, Başak Sigorta ve Güneş Sigorta Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Aycı, 2001-2004 AK Parti İstanbul örgütü kurucu üyesi ve İl Yönetim Kurulu üyesi, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni olarak seçildi. 2011 Ocak ayından bu yana Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığını yürüten Aycı, 4 Nisan 2014'te THY Yönetim Kurulu'na Denetimden Sorumlu Üye olarak dahil olmuştu.

TOPÇU ADAY OLACAK

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, dün yapılan Genel Kurul toplantısına katılmadı ve yeni yönetimde yer almayacağını, istifa ettiğini twitter mesajıyla duyurdu. Topçu'nun yerine İlker Aycı getirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...