Bağımsızlar da yarışıyor! İşte sürpriz adaylar

Bağımsızlar da yarışıyor! İşte sürpriz adaylar

GÜNDEM Haberleri

Cemaate yakınlığı ile bilinen Hakan Şükür İstanbul 3. bölge, Metin Şentürk de 2. bölgeden bağımsız aday oldu.

Ebru KARATOSUN ANKARA
Haziran'da yapılacak genel seçimlerde 30 partinin yanı sıra bağımsız adaylar da ter dökecek. 10 bin 167 TL adaylık ücretini ödeyerek yarışa katılanlar arasında, İstanbul 3. bölgeden eski HEPAR (Hak ve Eşitlik Partisi) Genel başkanı Osman Pamukoğlu, Trabzonsporlu Metin Kaya İstanbul 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı oldu. Türkiye Golf Federasyonu Eski As Başkanı iş adamı Özkan Pehlivan Kütahya'dan, Bucak Belediye Başkanı Fatih Mehmet Bucak da bağımsız adaylar arasında yerini aldı. 19. Dönem Milletvekili ve Doğru Yol Partisi eski Genel Sekreteri Tevfik Diker de memleketi Manisa'dan bağımsız olarak tekrar milletvekili olabilmek için başvuru yaptı.
JET FADIL SİİRT'TEN ADAY
nbsp;Kamuoyunda Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz Siirt'ten bağımsız milletvekili adayı olmak için başvurusunu yaptı. Fadıl Akgündüz, 2002'de Siirt'ten bağımsız milletvekili seçilmişti. Yüksek Seçim Kurulu'nun Siirt seçimlerini iptal etmesiyle milletvekilliği düşen Akgündüz yargılandığı bir dava nedeniyle tutuklanmıştı.
17 Aralık'tan bir gün önce AK Parti'den istifa eden Hakan Şükür İstanbul 3. bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu. Cemaate yakınlığı ile bilinen Şükür, "Ateş çemberinde Türkiye, çok zor günler yaşıyor. Bu ateşe su taşıyan bir karınca olmak her ferdin görevi sadece bizim değil. Milletvekili kimliğimle bugün tekrar 2015 seçimlerinde milletvekili olmak için bir mücadele içine gireceğim. 29. sıradayım" dedi. nbsp;
MHP KABUL ETMEYİNCE...
Hükümete yönelik darbe operasyonu sonrası tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan tutuklu eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, 7 Haziran'daki milletvekilliği genel seçimlerinde Ankara 2. bölgeden bağımsız aday oldu. Atayün daha önce MHP'den milletvekili aday adaylığı müracaatının engellendiği sosyal medya üzerinden açıklamıştı. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, görevinden istifa etti. AK Parti'nin Topçu'yu Rize'den aday göstereceği öne sürüldü. nbsp;
Sanat dünyasından da öne çıkan milletvekili olmak için bağımsız başvuru yapan iki isim yer aldı. Sanatçı Metin Şentürk İstanbul 2. bölgeden aday oldu. Tiyatrocu Mükkerram Akbaş da Batman'dan şansını deneyecek.
Bağımsızlar da yarışıyor! İşte sürpriz adaylar

GÖRME ENGELLİLER İÇİN MECLİS YOLUNDA

Şentürk de bağımsız
Görme engelli şarkıcı Metin Şentürk 7 Haziran genel seçimleri için İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adaylığı başvurusunda bulundu. Şentürk, "Engelli haklarının görmezden gelinmemesi için 'Görmezden Gelme' sloganı ile çalışmalar yapacağız" dedi. "Allah'ın yardımı milletin desteği ve baba duası ile bu işi halledeceğiz" diyen Metin Şentürk "İçeride görüşme nasıl geçti?" sorusuna ise esprili bir şekilde "Ben görüşemedim. Görüş açım dar" diye cevap verdi. Neden siyasi bir partiden aday olmadığı sorusuna ise Şentürk, "Her partinin kapısını rahatça çalabilmek için her partiden her şeyi isteyebilmek için böyle bir şeye başvurduk. Bağımsızız ama herkes için çalışıyoruz" diye cevabını verdi. Şentürk, kendisini yalnız bırakmayan görme engelli babası Şükrü Şentürk'ten helallik isteyince duygulu anlar yaşandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...