Fenerbahçe Yönetiminden radikal karar!

Fenerbahçe Yönetiminden radikal karar!

SPOR Haberleri

F.Bahçe, Trabzon'daki insanlık dışı saldırının failleri bulunana, olay aydınlanıncaya kadar futbol müsabakalarına çıkmayacağını açıkladı

Rize dönüşü Trabzon'da yaşanan silahlı saldırı olayıyla ilgili olağanüstü bir toplantı yapan Fenerbahçe Yönetim Kurulu, bir basın toplantısı düzenledi. Başkanvekili Mahmut Uslu, Tolga Deniz Aytöre ve Şekip Mosturoğlu'yla birlikte yaptığı açıklamada, olayın ciddiyetini vurgularken, "Biz provokasyon yapmadan olayın çözümlemesini bekliyoruz. Ancak bazı insanlar olayın ciddiyetini hala anlamış değil" ifadesini kullandı. Gündemi sarsan açıklama ise Deniz Tolga Aytöre'den geldi. "Bu Fenerbahçe'ye düzenlenmiş bir suikasttır" derken, "Bu olay aydınlanana kadar futbol oynama niyetinde değiliz" şeklinde konuştu.
Futbol oynamak anlamsız
Bu saldırının Fenerbahçe-Trabzon çekişmesi odaklı olmadığını belirten Aytöre, "3 Temmuz'un ardından bugün Fenerbahçe'nin canına kast edilmeye çalışılmıştır. Bu ciddi bir terör eylemidir. Bizim bu eylemi bir camiayı bir bölgeye kendi insanımıza mal etmek gibi bir durum söz konusu değildir. Artık kan döküldü yani müsabakaları oynamak çok önemli değil. Olayları çarpıtıp başka mecralara çekmenin de anlamı yok. Hiç bir şampiyonluk hiçbir sportif başarı insan hayatından değerli değil. Bizim liglerin ertelenmesine yönelik talebimiz olmadı, olmayacak da Çok açık ifade etmek gerekirse biz bu olay aydınlana failleri bulunana kadar 'futbol oynamak' gibi bir düşüncemiz yok" ifadelerini kullandı.
Federasyona ince gönderme
Fenerbahçe karşıtlığının oluşumunda TFF'nin etkisi olduğuna dikkat çeken Deniz Tolga Aytöre, "Siz Fenerbahçe Başkanı'na 3 Temmuz'dan bu yana ağza alınmayacak hakaretleri, küfürleri, iftiraları, kulübü ve kulübün değerlerini hedef gösterenleri cezalandırmazsanız olay bu durumlara gelebiliyor" dedi.
Hacıosmanoğlu da unutulmadı
Yaşanan saldırının Trabzon ve Trabzonspor'a mal edilmeyeceğini özellikle vurgulayan Deniz Tolga Aytöre, İbrahim Hacıosmanoğlu'na ise ayrı bir yere koydu. Aytöre, "Geçen hafta öldürülen savcının arsası vardı' diye bir açıklama yapıyorsunuz. Alt metni boş söylemlerden vazgeçmemiz gerekiyor. Hâlâ farkında değiliz, hâlâ espri yapılıyor, savcının arsası varmış bilmem ne. Herkes kendine gelsin, gerçekten yeter artık" dedi
Kulüpler Birliği ne yapar?
Fenerbahçe'nin Kulüpler Birliği toplantısına katılmamasına yönelik soruları cevaplayan Şekip Mosturoğlu, "Kulüpler Birliği görevlerinin ne kadarını yerine getiriyor. Tamam, tarafsız olsunlar. Ama haksızlığa da göz yummasınlar. Kulüpler Birliği, 3 Temmuz sürecinde ve sonrasında ne yaptı ki" dedi.
İsmail Hoca da vurulabilirdi
Teknik Direktör İsmail Kartal'ın şoför mahallinin hemen arkasında oturduğunu söyleyen Mahmut Uslu, "Kurşunlar 20 santim arkaya sekse İsmail Hoca canından olabilirdi" dedi. Uslu, otobüs şoförü Ufuk Kıran'ın gösterdiği kahramanlıkla büyük bir facianın önüne geçtiğini de vurguladı.


TOLGA DENİZ AYTÖRE:
3 Temmuz nbsp;

sonlandırılmalı

"Türk futbolundaki tansiyonun düşmesi için 3 Temmuz sürecinin nihayete erdirilmesi gerekir. Bu terör eyleminin beslendiği bazı fay hatlarının ortadan kaldırması gerekmektedir. Dava süreciyle ilgili karar bir an önce verilmelidir. Sonuç ne olursa olsun biz razıyız."


MAHMUT USLU: nbsp;4. yıldız nbsp;artık önemli değil
"Bizim için artık 4. yıldız değerini yitirdi. Şampiyonluk, dördüncü yıldız hiç önemli değil. Herkesin can sağlığı bizim için en önemlisi budur. Biz geçmişte ne şampiyonluklar kaybettik, nasıl kaybettik herkes biliyor. Umarım arkadaşlarımızın psikolojilerini düzeltiriz."


ŞEKİP MOSTUROĞLU: nbsp;Sorumluluk nbsp;sahibi olun
"Yaşanan sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Herkes sorumluluklarını bilsin ve ona göre davransın. Bu olayı sosyal medyada kaşıyanların da takipçisiyiz. Sadece biz değil adalet de bunun peşinde. Herkes yazdığına söylediğine dikkat etsin, yangına odun atmasın."




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...