Demirkol, 'Erteleme çözüm değil ama...'

Demirkol, 'Erteleme çözüm değil ama...'

SPOR Haberleri

Mehmet Demirkol, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarındaki ertelenmelerin saldırı sonrası nasıl bir yarar sağlayacağını anlattı.

Ünlü futbol yorumcularından Mehmet Demirkol, Fanatik gazetesindeki köşesinde silahlı saldırı sonrası Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarının ertelenmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.


İşte Demirkol'un köşe yazısı:


"Bu erteleme kararı futbolcuların protestosuyla gelse manalı olurdu. Çünkü asıl aktör onlar, saldırıya uğrayan, doğal olarak korkan, tehdit altında olan onlar ve onların arkadaşları. Ama hiç sesleri çıkmıyor.


Hani her fırsatta futbolu futboldan gelenler yönetmeli diyorlar ya. Yönetemezler. Hayatları tehdit altındayken dahi yumruklarını masaya vuramayanlar futbolu bırakınca sektörü yönetmeye talip oluyorlar. Açık açık söyleyeyim kimse bu kadar pısırık bir meslek grubuna yönetme hakkı tanımaz. Dün o masada siz yoksanız, yarın da olamazsınız.


Gelelim karara.


Aslında bu tip erteleme kararları olayın hemen ardından yapılırsa manalıdır. Yani erteleme kararının 3 saat sonrasında Beşiktaş-Başakşehir maçı oynanırken karar çok manalı olmayabilir.


Öte yandan buradaki erteleme kararının herkesin biraz sakinleşmesi için iyi bir fırsat olarak da görülebilir. Ancak çözüm olmazsa olmaz. Fenerbahçe maçını tek başına ertelemek dengeleri bozabilirdi. Ve Fenerbahçe dahil kimse de bunu istemezdi. Bu açıdan bakıldığında anlaşılabilir olsa da erteleme çözüm değil. Sadece nefes alma fırsatı getirir. Fail bulunmazsa çözüm olmaz."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...