Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama, nükleer mutabakat ve İran - İsrail ilişkilerini değerlendirdi

/ Kaynak: AA
Obama, nükleer mutabakat ve İran - İsrail ilişkilerini değerlendirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Obama, İran'ın nükleer programına yönelik anlaşmada İran'ın İsrail'e yönelik hasmane yaklaşımını değiştirmesi koşulunun 'hatalı' olacağını söyledi.

Obama, NPR News'e verdiği mülakatta, İsrail'in, İran'ın nükleer programına yönelik bir anlaşmada İran'ın İsrail'in var olma hakkını tanıması koşulunun da bulunması isteğini değerlendirdi. Tahran yönetiminin nükleer silah elde etmesini engellemek için çabaladığı vurgulayan Obama, şunları kaydetti: "İran'ın nükleer silah elde etmemesine yönelik teyit edilebilir bir anlaşmada, İran'ın İsrail'i tanımasını şart koşmak demek, İran rejiminin doğası tamamen dönüşüm geçirmeden herhangi bir anlaşma imzalamayacağımızı söylemekle gerçekten aynı şey. Dolayısıyla, bunun hatalı bir yargı olduğunu düşünüyorum. Çünkü rejimin yapısının değişip değişmeyeceğine bel bağlayamayız, nükleer silah istemememizin asıl nedeni de bu zaten. Ama tabi eğer İran birdenbire Almanya'ya, İsveç'e veya Fransa'ya benzerse, o zaman onların nükleer altyapılarına yönelik konuşmalar da farklı olur.'' İsrailli yetkililer geçen hafta Lozan kentinde P5+1 ülkeleri ile İran arasında İran'ın nükleer programına yönelik varılan uzlaşıya eleştiriler getiriyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da, İran'ın İsrail'i ortadan kaldırma niyetli olduğunu vurgulayarak, "İran ile varılacak nihai bir anlaşma, İsrail'in var olma hakkının açıkça tanınmasını içermelidir" ifadesini kullanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...