Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna'nın doğusunda esir alınan 16 asker serbest bırakıldı

/ Kaynak: AA
Ukrayna'nın doğusunda esir alınan 16 asker serbest bırakıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ayrılıkçıların elinde rehine tutulan 16 Ukrayna askerinin serbest bırakıldığını belirtti.

Poroşenko, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde 16 askerin serbest bırakıldığını kaydederken, "Şimdi, rehine olarak tutulan 16 kahramanımız serbest bırakıldı. Askerler, şu anda Kramatorsk'a doğru otobüste hareket ediyor. Her bir Ukraynalı için mücadele veriyoruz" ifadesini kullandı. Doğudaki ayrılıkçıların tek taraflı olarak ilan ettiği "Donetsk Halk Cumhuriyeti" yetkilisi Daria Morozova da yaptığı açıklamada, 16 Ukrayna askerinin hiçbir rehine değişimi olmadan, iyi niyet göstergesi olarak serbest bırakıldığını belirtti. Morozova, daha önce yaptığı açıklamada da halen bin 340 ayrılıkçının Ukrayna tarafından rehine olarak tutulduğunu kaydederken, Ukrayna'nın rehinelerin tamamının karşılıklı olarak değiştirilmesine yanaşmadığını iddia etmişti. Belarus'un başkenti Minsk'te 12 Şubat'ta imzalanan Minsk mutabakatına göre, doğuda ateşkesin ilan edilmesi, ardından da taraflar arasında rehinelerin değişimi, daha sonra ise ağır silahların aşamalı olarak cephe hattından geri çekilmesi konularında mutabık kalınmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...