Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den yardım kuruluşu çalışanlarının öldürülmesine kınama

/ Kaynak: AA
ABD'den yardım kuruluşu çalışanlarının öldürülmesine kınama

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD, Suriye ve Yemen'deki saldırılarda Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay hareketi çalışanlarının öldürülmesini kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "ABD, Suriye ve Yemen'deki Kızılhaç ve Kızılay hareketi çalışanları ve gönüllülerine yönelik 3 Nisan tarihinde meydana gelen ve 4 yardım görevlisinin ölümüne neden olan menfur saldırıları en güçlü şekilde kınıyor" denildi. Suriye'de öldürülen yardım görevlilerinin saldırılarda hayatlarını kaybeden insanların cesetlerini topladığı ve savaştan kaçanlara barınak sağladığı belirtilen açıklamada, Yemen'deki görevlilerin ise yaralıları kurtarmak isterken keskin nişancıların hedefi haline geldiği kaydedildi. Açıklamada, görevlilerin üzerlerinde Kızılhaç veya Kızılay amblemli giysileri varken vuruldukları ifade edilerek, "Tüm silahlı grupları, uluslararası hukuk kuralları altında yükümlülüklerini yerine getirmesini ve insani yardım sunan sivil personeli korumasını hatırlatıyoruz. Taraflara, yardıma muhtaç insanlara sınırsız erişim sağlanması çağrısında bulunuyoruz. Suriye rejimi ve silahlı gruplar tarafından masum sivillere ve yardım organizasyonlarına yönelik saldırılar kabul edilemez ve uluslararası toplum tarafından bunlara müsaade edilmemelidir. Tarafsız insani yardım kuruluşlarının, silahlı grupların tehdidinden uzak şekilde yaşam kurtarmaya dönük kritik çabalarını sürdürmesine müsaade edilmelidir" denildi.
Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi (ICRC), önceki hafta, Yemen'in Aden şehrinde yaralıları kurtarmaya çalışan Yemen Kızılay'ında görevli Halid Ahmed Bahuzaim ile gönüllü çalışan kardeşi Muhammed Ahmed Bahuzaim'in, Suriye'de de İdlib kentinde Suriye Arap Kızılay'ı gönüllüleri İbrahim Eid ile Muhammed Ahmed Kamoua'nın görevlerini yerine getirirken öldürüldüklerini duyurmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...