Altında arz patlaması sona eriyor

Altında arz patlaması sona eriyor

Ekonomi Haberleri

30 yılın en büyük altın patlaması, maden üretimindeki 6 yıllık genişlemeyi sonlandırmaya hazırlanıyor.

Altın arzındaki patlama, fiyatlardaki düşüşün daha az maden harcaması anlamına gelmesi ile sona eriyor. 30 yılın en büyük altın patlaması, maden üretimindeki 6 yıllık genişlemeyi sonlandırmaya hazırlanıyor.


Rusya'dan Güney Afrika ve Kuzey Amerika'ya en büyük üreticiler, fiyatların gerilemesi ile birlikte karların kayıplara döndüğü gördüler ve bu durum üreticileri maden harcamalarını 3 yıl içinde yarıya düşürmeye zorladı. Barclays Plc'ye göre altın üretimi, 2015'te rekor seviyeye ulaşabilir ancak üretimdeki artış en az 6 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşecek ve 2016'da üretim yüzde 1 gerileyecek.


FİYATLARI NASIL ETKİLEYECEK?


Bloomberght'nin haberine göre, şirketlerin 2011'e kadar olan 10 yıllık dönemde 5 katından fazla yükselen fiyatlardan fayda sağlamak için yatırımları hızlandırmalarının ardından madenler geçtiğimiz yıl 3,114 ton ile yaklaşık 127 milyar dolarlık rekor değerde üretim gerçekleştirdi. Finansal bir varlık olarak altının görünümü, arzın genellikle metalin değerini ekonomik ve parasal politikalar kadar etkilemediği anlamına geliyor. Bunun kısmi nedeni, şimdiye kadar üretilen her onsun hala varlığını sürdürmesi. Altının en büyük tüketicileri olan Çin ve Hindistan'da talep artış gösteriyor.


Londra merkezli aracılık kuruluşu SP Angel Corporate Finance LLP analistlerinden John Meyer, "Maden arzında görülecek herhangi bir daralma fiziki piyasayı sıkılaştırır, bu fa fiyatları destekler. Ayrıca yatırımcı güvenini olumlu etkileyen daha büyük bir dinamikte üzerinde de pozitif etkisi olur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...