Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamdi Topçu aday olacak mı?

Hamdi Topçu aday olacak mı?

Politika Haberleri

THY Yönetim Kurulu'ndaki başkanlık görevinden istifa eden Hamdi Topçu, aday olup olmayacağını açıkladı.

Uğur Cebeci'nin, kokpit.aero internet sitesinde yayınlanan Hamdi Topçu ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları şöyle: " Geçici olarak vedalaştık. "Aday olmayacağım" dedi.

THY'nin Yönetim Kurulu eski Başkanı Hamdi Topçu artık kendi işlerine bakacak.
Dedi ki; "Alnım açık. Çok güzel işler yaptık. Cesaretle bir dizi yeniliği uyguladık. Kolay değil, onca yıl THY'yi büyük bir sevgi ile yönettik"
Sohbetimizde eski günlere döndük. Amerika'da çıktığımız bir yürüyüşten söz ettik. Birlikte Norveç'in kuzeyinde Tromse'da balık avlamıştık. Koca balıklar geldiğinde, Rizeli Hamdi Bey ne de çok seviniyordu.
Oralarda çok hoş zamanlar geçti.
Açıktı, eleştirileri büyük bir sakinlikle karşılardı. Kabindeki değişiklikten uçak alımına kadar her şeyi tartışabilirdik. Tartıştıkta… Farklı düşündüklerimiz oldu. Ama çoğu zaman en doğruları uyguladı. Kararlı hareket etti. Kokpitte bir devrim yaptı. Yabancı pilot alımından eğitimlere kadar en doğruların, en hızlı uygulanmasını sağladı.
Bu işin bir kurallar manzumesi olduğunu, göreve geldikten kısa süre sonra kavramıştı.
Disiplini ön planda tuttu.
Talihsizlik oranlarını düşürdü.
İyi bir ekip oluşmuştu. Temel Kotil, Ahmet Bolat gibi çok yakın çalıştıklarının dışında da özel insanları yakınına almayı başardı.
Çekişmeleri dışarı yansıtmadı. Uçak alımlarında, imalatçıların korkulu rüyası oldu. Yaptığı pazarlıklar uluslararası piyasalarda çok yankılandı.
Ve bir gün sessizce sistemden ayrıldı.
Gelişi gibi vedasıda sakin ve gürültüsüz oldu.
Yakın bir dostluk kurmuştuk. Zaman zaman oturup uzun uzun THY'den konuşurduk. Dünyadan verdiğim örneklerin çoğundan bir sonuç çıkarırdı.
Karadeniz inadı yoktu, tuttuğunu koparma alışkanlığı vardı.
Şimdi kendi işlerine bakacak.
Biliyorum ki, en iyi ekmeği yapmaya çalışacak.
Topcu Fırını'na geri döndü ama çok büyük bir markayı da yönetti.
Böylece işin büyüğü, küçüğü olmayacağını da gösterdi.
Güle güle Hamdi Bey, yine görüşürüz…"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...