Dünyanın en iyi üniversiteleri onun peşinde

Dünyanın en iyi üniversiteleri onun peşinde

DÜNYA Haberleri

Dünyanın en iyi 8 üniversitesi, 17 yaşındaki Nijeryalı Harold Ekeh isimli genç araştırmacıyı istiyor.

Harvard'tan Yale'ye, dünyanın en saygın sekiz üniversitesi 17 yaşındaki bu genci istiyor. Dünya'nın en saygın sekiz üniversitesi 17 yaşındaki bu genci istiyor. Focus dergisinin, CNN Money'e dayanarak verdiği habere göre, Nijerya kökenli ve New York'ta yaşayan 17 yaşındaki Harold Ekeh Harward'tan Yale Üniversitesi'ne kadar tüm üniversitelerden kabul onayı alınca şaşırdı. Harold Ekeh'e, her gencin hayalindeki Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Princeton, Pennsylvania ve Yale üniversitelerinin yanı sıra beş ayrı üniversite daha aynı anda öğrenim olanağı sunuyor.
KARAR VERMEKTE ZORLANIYOR
Dünya'nın en saygın üniversitelerinden birini seçmekte zorlanan genç Amerikalı'nın şimdilik gönlünde Yale Üniverstesi'nin yattığı haberde yer aldı. Gencin bu seçiminde, Yale'de arkadaşlarının bulunmasının etkili olduğu belirtiliyor. Harold Ekeh, üniversitede Nörobiyoloji veya Kimya okumayı düşünüyor. Haberde saygın üniversitelerin paylaşamadığı gencin, daha önce ABD'de yapılan Alzheimer araştırmaları yarışmasında yarı finale kadar gelmeyi başaran en genç araştırmacı unvanını aldığı vurgulandı. Amerika'nın sekiz saygın üniversitesine başvuranlardan yüzde 95'nin ret yanıtı aldığı haberde vurgulanırken, Ekeh'in sekiz üniversiteyi de tek tek ziyaret ettikten sonra kesin kararını vereceği yer aldı.
SEKİZ YAŞINDA NİJERYA'DAN GELMİŞ
Tam bir Amerikan rüyası modelinin sergileyen gencin yaşam hikayesi de ilginç. Sekiz yaşında ailesiyle ABD'ye gelen Ekeh'in ailesinin çocuklarının daha iyi eğitim alabilmeleri için göç ettikleri belirtildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...