Çanakkale Zaferi'nin 100. yılına özel dev prodüksiyon

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılına özel dev prodüksiyon

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Küçükçekmece Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında "Geçilmez" isimli multimedya destekli özel bir prodüksiyonu seyirciyle buluşturdu.

Türkiye'nin en büyük gösteri merkezi Yahya Kemal Beyatlı'da sahnelenen "Geçilmez" isimli oyunu İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, basın mensupları, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş izledi.


'ÇANAKKALE TARİHİNE YOLCULUK'
Türkiye'nin ilk ve tek multimedya destekli gösterisini izleyenler, Türk ve dünya tarihi için önemli sonuçlar doğuran ve kahramanlık anılarıyla dolu 'Çanakkale Zaferi'ni daha iyi anlama fırsatı yaşarken, manevi bir yolculuğa da çıktı.
Türk tarihine altın harflerle kazınmış Çanakkale Zaferi'nin 100. yılına özel bu yapımın gala gösteriminde, Çanakkale Zaferi' ne damga vurmuş Nusret Mayın gemisinin anlatımı ve temsili olarak sahneye getirilmesi seyircilerden büyük alkış aldı.
Çanakkale Zaferi'nin 100. yılına özel dev prodüksiyon

'80 KİŞİLİK DEV KADRO'
Yapımcılığını Faruk Boyacıoğlu'nun, danışmanlığını Mevlana İdris'in yaptığı, yönetmen-tasarımcı olarak Nurullah Tuncer'in hayata geçirdiği bugüne kadar yapılmış en büyük multimedya destekli entegre yeni nesil gösteri olan 'Geçilmez', 80 kişilik dev kadro tarafından sahnelendi. Oyunda, Mehmet Akif Ersoy rolünü oyuncu Mürşid Ağa Bağ, Mustafa Kemal Atatürk rolünü oyuncu Kutay Şahin, Sultan Abdülhamit rolünü ise Adnan Kürkçü canlandırdı.


'ÇANAKKALE'Yİ YAŞADIK'
Büyük bir ilgiyle izlenen galanın sonunda protokol üyeleri oyunculara çiçek vererek, teşekkür etti. Vali Şahin, "Asım'ın nesli diyordu ya Akif. Bugünkü nesil Çanakkale'yi yaşatıyor. Çanakkale'yi bir kez daha yaşadık. Tüm Türkiye'nin izlemesi gereken bir oyun" diyerek emeği geçenleri tebrik etti.
Çanakkale Zaferi'nin 100. yılına özel dev prodüksiyon

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...