Dünya basını Süper Lig maçlarının ertelenmesini böyle gördü

/ Kaynak: AA
Dünya basını Süper Lig maçlarının ertelenmesini böyle gördü

MAGAZİN Haberleri  / AA

İspanyol ve Hollanda basını, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı sonrası Türk futbolunda yaşanan gelişmelere yer ayırdı

İspanyol ve Hollanda basını, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün Trabzon'da uğradığı silahlı saldırı sonrasında Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarının bir hafta ertelenmesine geniş yer verdi.
"Fenerbahçe'ye silahlı saldırı sonrası Türk futbolunu durdurdular" başlığıyla olayı ilk sayfasına taşıyan İspanyol El Mundo Deportivo gazetesinde, "Bazı yorumculara göre Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı, ülkenin yaşadığı durumun bir yansıması ve tansiyonu yüksek bir ortamda sorunları güç kullanarak çözme girişimi olarak gösteriliyor" ifadesi yer aldı.
Marca gazetesi de "Türkiye, lig ve kupa maçlarını erteliyor" başlığı altında verdiği haberde "Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) maçları bir hafta erteleme kararından sonra yetkililer, bu tip olayların bir daha tekrarlanmaması için önlemler almayı planlıyor. Fenerbahçe ise bu olay aydınlatılana kadar futbol oynamayacağını açıkladı" diye yazdı.
"Türkiye, silahlı saldırıdan dolayı futbolu durduruyor" başlığını atan AS, Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan silahlı saldırı sonrası Türkiye'de lig ve kupa maçlarının bir hafta ertelendiğini belirtti. Gazete ayrıca olayı, "Sadece Fenerbahçe'ye değil Türk futboluna karşı yapılmış bir saldırı" olarak niteleyen Fenerbahçeli yöneticilerin, saldırı tam olarak aydınlatılmadan futbol oynamak istemediklerini de vurguladı.
El Pais ise "Türkiye futbolu erteliyor" başlığını atarak, "Türk futbolunun üst seviyelerinde yüksek tansiyonlu, toplantılı ve telefon trafiğinin bol olduğu uzun bir gün yaşandı" değerlendirmesinde bulundu. Fenerbahçe Kulübü adına açıklama yapan hukukçu üye Deniz Tolga Aytöre'nin sözlerine geniş yer veren El Pais ayrıca Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı dışında Siirt, Kilis, Tekirdağ ve Giresun'da yaşanan futbolda şiddet olaylarından da bahsederek, "Türk futbolunun sorunları ciddileşmeye devam ediyor" yorumunu yaptı.
-Hollanda medyası
Haberi, "Türkiye ligi, futbolcuların otobüsüne yapılan saldırıdan sonra ertelendi" başlığıyla veren Hollanda'nın NOS televizyonu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in yaşanan hadiseyi "terör olayı" olarak nitelendirdiğini kaydetti. Fenerbahçe Kulübü'nün, saldırıyı düzenleyenler bulunana kadar maçlara çıkmama kararı aldığına da işaret edilen haberde, sakat olan Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt'un Rize'den dönerken saldırıya uğrayan takım otobüsünde bulunmadığı hatırlatıldı.
Türkiye'de 2010-11 sezonunda yaşanan şike iddialarından dolayı Fenerbahçe ile Trabzonspor taraftarları arasında gerilim bulunduğuna da vurgu yapan NOS televizyonu, sarı-lacivertli takımın bu yüzden bir süre Avrupa kupalarına katılamadığını, Trabzonsporluların şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesini istediğini ifade etti.
De Telegraf gazetesi, "Türkiye ligi bir hafta ertelendi" ve "Fenerbahçe otobüsüne saldıran şüpheliler yakalandı" başlıklarını tercih ettiği haberinde, polisin saldırıyla ilgili iki zanlıyı yakaladığına yer verdi.
TFF'nin lige bir hafta ara verdiğini belirten gazete, Fenerbahçe'nin olay açıklığa kavuşana kadar maçların ertelenmesini istediğini yazdı.
"Otobüs saldırısından sonra Türk futboluna bir hafta ara verildi" başlığını kullanan AD gazetesi de Fenerbahçe ile Trabzonspor tarafları arasındaki gerilimin son yıllarda arttığını öne sürdü.

MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...