Erdoğan açık açık söyledi

Erdoğan açık açık söyledi

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan: ''En pahalı doğalgazı İran'dan alıyoruz, bu noktada olmak istemeyiz, bunu uygun bir yere getirmemiz lazım''


Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Gerçekten bugün çok önemli konuları görüştük. Bölgemiz adeta bir ateşten çember. Bunları konuşma fırsatımız oldu. Ekonomik alanda ise belli bir hızı ne yazık ki kaybettik. Malesef belirlediğimiz hedefte geriyiz. Aramızdaki ticaret açığı İran lehine ama artık yeni adımlar atmak istiyoruz. Diğer ürünler noktasında da 30 milyar dolarlık ticaret hedefini bir an önce yakalamalıyız.
EN PAHALI DOĞALGAZI İRAN'DAN ALIYORUZ

En pahalı doğalgazı İran'dan alıyoruz, bu noktada olmak istemeyiz, bunu uygun bir yere getirmemiz lazım. Bürokratik oligarşi felakettir, bundan da bir an önce kurtulmak lazım. Ulaşımdaki sorunlar aşılmalı.
DOLAR'I ARADAN ÇIKARALIM

Ekonomide İran ile Türkiye'nin yerli parası bizim alışveriş aracımız olsun. Ne dolar, ne avro baskısında kalalım.

IRAK-SURİYE VE YEMEN

Irak'taki sorunları ele aldık. Irak bizim için kan ağladığımız bir yer. Şu ana kadar orada 100 bini aşkın insan öldü. Tarih katledildi. Aynı şekilde Suriye'de 300 bin insan öldü. Beni burada ne Şia ilgilendirir, ne Sünni ilgilendirir. Beni müslüman ilgilendirir. İnsan yaradılmışların en şereflisidir.

Oturarak konuşarak, bu kana bu ölüme bir son vermeliyiz. Birbiriyle vuruşanları bir araya getirelim. İlginizden dolayı teşekkür ediyorum."

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...