Erdoğan net konuştu, 'En pahalı doğalgazı İran'dan alıyoruz'

Erdoğan net konuştu, 'En pahalı doğalgazı İran'dan alıyoruz'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: 'En pahalı doğalgazı İran'dan alıyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'a gerçekleştirdiği günübirlik resmi ziyaret kapsamında bir araya geldiği İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ortak basın toplantısı yaptı. Basın toplantısında dikkat çeken yer ise Erdoğan'ın Ruhani'ye en pahalı doğlagazi onlardan aldıklarını söylemesi oldu. İşte o toplantıda yer alan değerlendirmeler...Konuşmasında, "Döviz kuru noktasında biz başka paraların baskısı altında kalmayalım" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomide İran'ın yerli parasıyla Türkiye'nin yerli parası bizim alışveriş noktasındaki aracımız olsun. Biz ne doların baskısı altında kalalım ne avronun baskısı altında kalalım. Bu konuda daha önce merkez bankalarımızı da milli bankalarımızı da görüştürdük ama hala adımı atamadık" ifadelerini kullandı.Erdoğan, "En pahalı doğalgazı İran'dan alıyoruz, bu noktada olmak istemeyiz, bunu uygun bir yere getirmemiz lazım" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...