Karaman, 'Maçların ertelenmesi doğru bir karar'

Karaman, 'Maçların ertelenmesi doğru bir karar'

SPOR Haberleri

Hikmet Karaman: "Orada Allah göstermesin, şoföre bir şey olsa ve araba devrilse içeride 41 kişi var. Empati yapmak lazım.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, nbsp;Fenerbahçe otobüsüne yönelik saldırının son derece üzüntü verici ve düşündürücü nbsp;bir olay olduğunu belirterek, "Orada Allah göstermesin, şoföre bir şey olsa ve nbsp;araba devrilse içeride 41 kişi var. Empati yapmak lazım. Belki de bu olay Türk nbsp;futbolunda yeni bir başlangıç acaba olur mu? İşin o tarafı da var" dedi.
nbsp;
Karaman, Mehmet Cengiz Tesisleri'ndeki antrenman öncesinde, Fenerbahçe nbsp;otobüsüne yapılan saldırıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Pazar günü Marsilya- Paris Saint Germain maçını seyretmeye gittiği nbsp;için gelişmeleri dün akşam öğrendiğini ifade eden Karaman, şunları söyledi: "Buradan ders çıkarabilmek önemli. Hepimiz bir şeyler söylüyoruz. Çok nbsp;üzüldük. Bundan sonra icraatları görmek lazım. Burada hepimize görev düşüyor. nbsp;Antrenöre, başkana, yöneticiye ve oyunculara görev düşüyor. Renklere göre hareket nbsp;etmek değil, iyi olanı alkışlayacaksın. Bir başka takımın antrenörü diğer takımın nbsp;antrenörüyle ilgili pozitif konuşamıyor korkudan. Bizim maçtan önce sosyal nbsp;medyada öyle yazılar vardı. Biz kendimiz için oynayacağız, mücadele edeceğiz, bir nbsp;başkası için oynamayız."
nbsp;
Karaman, Fenerbahçe maçının ardından birisinin kendisine sosyal medya nbsp;üzerinden küfür ettiğini dile getirerek, "Mahkemeye verdim. Ülke bu. Aynı şey. nbsp;Biz maçı kaybettik diye ettiği küfür, inanılmaz bir küfür. Bunu sosyal medya nbsp;üzerinden de paylaşacak kadar cesareti var. Bu tür olaylar karşısında son derece nbsp;ekstrem kararlar almak lazım. Gelişmelere bakacağız" diye konuştu.
nbsp;
"'Maçların ertelenmesi doğru bir karar'' nbsp;
nbsp;
Karaman, maçların ertelenmesinin doğru bir karar olduğunu belirterek, nbsp;kararı alan yetkilileri tebrik etti. Olayın faillerinin bir an önce belirlenmesi temennisinde bulunan nbsp;Karaman, "Bu normal bir saldırı değil. Bir taraftarın gidip de böyle bir şey nbsp;yapması normale benzemiyor. Bunu birine mal etmek, şunu yaptı demek de mantıklı nbsp;değil. Failler çıkacak, kimin yaptığını tespit edeceksiniz. Bununla birlikte nbsp;bugüne kadar gelinen bir safha var. İnsanlar birbirine düşman gibi. Fenerbahçe nbsp;bizi yendi, tebrik etmek lazım. Şimdi bizi yendi diye adamları öldürecek miyiz? nbsp;Tebrik edeceksin. Öğrenmen gereken bir şey varsa öğreneceksin. Maalesef insanlar nbsp;bunu kaldıramıyor. Antrenöre ve oyuncuya küfrediyor. Böyle bir şey yok. İyi nbsp;oynayanı alkışlayacaksın. Bu bir kültür" şeklinde konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...