Başörtüsü mağduru Fatma Benli Ak Parti'den aday

Başörtüsü mağduru Fatma Benli Ak Parti'den aday

GÜNDEM Haberleri

28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı nedeniyle Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bırakmak zorunda kalan Fatma Benli Ak Parti listesinde

Aslen Kastamonulu olan Fatma Benli, Sarıyer İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Ancak 28 Şubat'ta başgösteren yasaklar silsilesi nedeniyle, başını açmakla okulu bırakmak arasında bir tercihe zorlandı ve o okulunu bırakmayı seçti.

EN ETKİLİ 500 MÜSLÜMAN ARASINDA

İsmi Georgetown Üniversitesi tarafından yayımlanan "Dünyanın En Etkili 500 Müslüman'ı" listesinde yer alan Fatma Benli, Ekim 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye İnsan Hakları Kuruluna atandı.

Kadınlar hakları için yoğun mesai harcayan Fatma Benli, Uluslararası Hukukçular Birliği Türkiye temsilcisi ve Gökkuşağı kadın platformunun hukuk danışmanı. Ayrıca İstanbul Kadın Kuruluşları Derneği (İKADDER)'nin başkan yardımcılığını sürdürüyor.

ÇOK SAYIDA KİTAP YAZDI

Kamusal alan, ifade özgürlüğü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Tasfiye Edilmesine Dair Sözleşmesi, kadına karşı şiddet, töre cinayetleri, mal rejimleri ve değişik kadının insan hakları konularında yayımlanmış kitap ve makaleleri bulunuyor. İnsan hakları konusunda Türkiye ve yurtdışında sayısız sunum yaptı.

Fatma Benli, 2015 Genel Seçimleri'nde Ak Parti'den İstanbul 2. Bölge 8. sıradan aday gösterildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...