Ankara'da usulsüzlük operasyonu: 20 gözaltı

/ Kaynak: AA
Ankara'da usulsüzlük operasyonu: 20 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara'da bir caminin yıkılıp yerine AVM yapılmasıyla ilgili operasyonda, aralarında SİSİAD yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Sincan ilçesinde bir caminin yıkılıp, yerine alışveriş merkezi yapılmasıyla ilgili operasyon kapsamında, aralarında Sincan Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SİSİAD) yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, "paralel yapı"ya ait bir dershanenin Sincan şubesine dernek kasasından usulsüz para aktardıkları da iddia edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sincan'da bir dernek tarafından kiralanan arsadaki imam hatip lisesi ve caminin yıkılıp, yerine alışveriş merkezi yapılmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından, Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla harekete geçen mali polis, SİSİAD ile Kültür Değerlerimizi Yaşatma ve Eğitime Hizmet Derneği yöneticilerinin de aralarında olduğu 20 kişiyi gözaltına aldı.

İhaleye fesat karıştırma ve nitelikli dolandırıcılıkla suçlanan zanlılar, ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Soruşturma kapsamında 2 kişi hakkında daha yakalama kararı bulunduğu, bu kişilerden birinin hastanede tedavi gördüğü, diğerinin ise arandığı bildirildi.

Sincan'da Kültür Değerlerimizi Yaşatma ve Eğitime Hizmet Derneği yönetimi, 2008'de üzerinde cami ve imam hatip lisesi bulunan araziyi, 99 yıllığına belediyeden kiraladı. Dernek yönetimi, araziye işyeri inşa etmeyi, buradan elde edilecek gelirle de daha büyük bir cami, imam hatip lisesi ve Kuran kursu yapmayı taahhüt etti.

İddiaya göre, dernek yönetimi cami ve imam hatip lisesini yıkıp araziye tanesine 2 milyon lira değer biçilen 166 iş yerinin bulunduğu alışveriş merkezi inşa etti. Cami ve imam hatip lisesi için ise küçük bir yer ayrıldığı öne sürüldü.

Zanlıların, "paralel yapı"ya ait bir dershanenin Sincan şubesine dernek kasasından usulsüz para aktardıkları da iddia edildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...