Selahattin Demirtaş hangi ilden aday oldu?

Selahattin Demirtaş hangi ilden aday oldu?

Politika Haberleri

HDP 7 Haziran seçimlerinde ikinci dönem kuralına takılan sadece iki aday gösterdi. Bunlardan biri Selahattin Demirtaş diğeri ise Pervin Buldan oldu.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın milletvekili adayı olacağı kesinleşmişti ancak hangi ilden aday olacağı bilinmiyordu. HDP'nin bugün milletvekili adayları tam listesini açıklamasıyla bu sorunun cevabı da verilmiş oldu. HDP'nin ikinci dönem kuralından muaf tuttuğu Selahattin Demirtaş ile Pervin Buldan İstanbul'dan milletvekili adayı oldu.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul 1.Bölge birinci sıradan aday olurken, Pervin Buldan da İstanbul 3. Bölge birinci sıraya konuldu.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ KİMDİR?

HDP'nin ikinci dönem kuralına takılmasına rağmen İstanbul'dan milletvekili adayı gösterilen Selahattin Demirtaş 10 Nisan 1973'te Elazığ Palu'da doğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Selahattin Demirtaş serbest avukatlık yaptı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şube Başkanlığı görevlerini yürüttü. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye Şubesi yöneticiliklerinde bulundu. 23. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi. İyi düzeyde Zazaca, orta düzeyde İngilizce ve Kürtçe bilen Demirtaş, evli ve 2 çocuk babası.

Selahattin Demirtaş geçtiğimiz yıl ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin adayı oldu. Demirtaş 9.8 oranında oy alarak önemli bir başarı kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...