Ekmeleddin İhsanoğlu hangi şehirden aday oldu?

Ekmeleddin İhsanoğlu hangi şehirden aday oldu?

Politika Haberleri

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP'nin YSK'ya sunduğu milletvekili aday listesinde İstanbul 2. Bölgeden ilk sıradan aday gösterildi.

MHP'nin YSK'ya 2015 Genel Seçimleri için sunduğu listede Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu da yer aldı. İhsanoğlu, İstanbul 2. Bölgeden ilk sıradan milletvekili adayı gösterildi.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU KİMDİR?

1943 yılında Mısır'ın başkenti Kahire'de doğan Ekmeleddin İhsanoğlu, eğitimini de bu kentte tamamladı. Mısır Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İslam dünyasında bir referans noktası olan El-Ezher Üniversitesi'nde akademik hayata başladı.

1984'te profesör olan Ekmeleddin İhsanoğlu, 24 yıl boyunca İslam Konferansı Örgütü İslâm Tarih, Sanat Ve Kültür Araştırma Merkezi'nin Genel Direktörlüğü görevini yürüttü.

İhsanoğlu, İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü olarak görev yaptığı sırada 14-16 Haziran 2004'te İstanbul'da düzenlenen, sonradan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) adını alacak olan İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) 31. Dışişleri Bakanları Toplantısında, Genel Sekreterlik için Türkiye'nin adayı olarak gösterilmişti. Malezya ve Bangladeş ile genel sekreterlik için yarışan Prof. Dr. İhsanoğlu, 5 Haziran 2004'te Genel Sekreterliğine seçilmişti.

Ekmeleddin İslamoğlu, örgütün seçimle gelen ilk genel sekreteri olmuştu.

İhsanoğlu, bu görevini Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen törenle 30 Aralık 2013'te Suudi Arabistanlı İyad Medeni'ye devretmişti.

2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde CHP ve MHP'nin ortak adayı olarak katılmış, yüzde 38,5 oy almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...