'Suriyelilere ev vermeyin' diyen Hilmi Yarayıcı CHP adayı

'Suriyelilere ev vermeyin' diyen Hilmi Yarayıcı CHP adayı

GÜNDEM Haberleri

Grup Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı'nın CHP'den milletvekili adaylığı kesinleşti.

Grup Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı'nın CHP'den milletvekili adaylığı kesinleşti. Cumhuriyet Halk Partisi'nde 7 Haziran genel seçimleri için adaylar netleşti. Hatay'da ilk sırayı Grup Yorum'un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı aldı. Yarayıcı, Antakya'nın Yeşilpınar Belediyesi'nde "Barışa Çığlık" adı altında 25-26 Ağustos tarihlerinde yapılan festivalin sunuculuğunu yapmış ve "Evet, sevgili Antakyalılar söz bitti; artık bir şeyler yapmak zorundayız! Muhtarlar, emlakçılar, ev sahipleri! Sakın ha, sakın evlerinizi bunlara (Suriyelilere) kiralamayın, yarın öbür gün size döner bunlar!.." sözleriyle akıllara kazınmıştı.
Geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde yine CHP'den Hatay milletvekili adayı olan Hilmi Yarayıcı, 6. sıradan aday gösterilince istifa etmek durumunda kalmıştı.

"Bunlara ev vermeyin demek bizim görevimizdir"
Diğer yandan Barış Derneği tarafından Antakya'da düzenlenen Uluslararası Barış Konferansı panelinde söz alan Yarayıcı, "Kafa kesen ve bunun için para alanlar bizim memleketimizde rahatça dolaşıyor. Topraklarımızdan defolun demek bu katillere bizim görevimizdir. Bunlara ev vermeyin demek bizim görevimizdir. Bu çağrı dolayısıyla bizim Baasçı olduğumuzu söylediler. Kafa kesenlere karşı çıktığımız için." açıklamasıyla dikkat çekmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...