Eski Guantanamo tutsağı gözaltında

Eski Guantanamo tutsağı gözaltında

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Uganda'da eski Guantanamo tutsağı bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Uganda Polis Sözcüsü Fred Enanga, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski Guantanamo tutsağı Cemal Kiyemba'nın yakalanması için başkent Kampala'da düzenlenen operasyonun, Uganda polisi ve Amerikalı yetkililer tarafından yürütüldüğünü belirtti.
Operasyonda Kiyemba'nın yakalandığını belirten Enanga, gözaltında olan Kiyemba'nın sorgulanacağını söyledi.
Enanga, "ABD Büyükelçiliği yetkilileri, Guantanamo'dan 2006 yılında salıverilen Kiyemba'nın izini o zamandan beri sürdüklerini söylediler" diye konuştu.
Kiyemba'nın hangi suç ya da suçlardan gözaltına alındığı sorusuna, Enanga, "Gözaltına alınmasını gerektirecek bazı şüphelerimiz var" cevabını verdi.
Geçen hafta suikaste kurban giden Başsavcı Joan Kagezi'nin ölümünün ardından başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin bugün gözaltına alındığı bildirildi. Kiyemba'nın gözaltına alınmasının, bu soruşturma kapsamında olup olmadığı ise henüz kesinlik kazanmadı.
11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan'a gitme teşebbüsünde bulunan Cemal Kiyemba, 2002 yılında Pakistan'da tutuklanmış ve daha sonra Guantanamo üssüne transfer edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...