82 vekil çizik yedi! CHP'de liste çatlağı

82 vekil çizik yedi! CHP'de liste çatlağı

GÜNDEM Haberleri

CHP'nin 82 vekili liste dışı kaldı. Kamer Genç, Haluk Koç'u yalancılıkla suçladı, Refik Eryılmaz da istifa edip bağımsız aday oldu.

Yücel KAYAOĞLU / İsmail SONSUZ / Gökhan KAYA / Raşit AYDOĞAN
Damla PEKER / Osman ÇOBANOĞLU / Ebru KARATOSUN - ANKARA

CHP'de 7 Haziran milletvekili listesi çatlağa neden oldu. 7 Haziran seçimlerine vitrinini değiştirerek girmeye hazırlanan CHP'de, 125 milletvekilinin 82'si liste dışı kaldı. Kimisinin ön seçimden çıkamadığı için kimisinin de Kılıçdaroğlu'nun kontenjanına başvurduğu için liste dışı kaldığına dikkat çekildi. nbsp;
Genel Başkan Yardımcıları Burhan Şenatalar ve Yakup Akkaya ile aralarında Hurşit Güneş, Umut Oran, Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Erdal Aksünger, Güldal Mumcu, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Faik Tunay, Müslüm Sarı, Ali Özgündüz, Orhan Düzgün, Ali Demirçalı, Refik Eryılmaz, Ayşe Eser Danışoğlu, Hüseyin Aygün ve Kamer Genç gibi isimler liste dışı kalan vekiller arasında yer aldı. nbsp;
Çizik yiyen bu vekiller yaptıkları açıklamalarla CHP yönetimini hedef aldılar. Liste dışı kalan Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, twitterdan "Kocaeli'nde ön seçim istedik. Çalışmaya başladık. Sonuç görününce merkez yoklamasına döndü. Liste dışı kaldık. CHP yönetimi seçimden kaygılı mı?" diyerek tepkisini dile getirdi. nbsp;
Çizik yiyen bir başka CHP milletvekili Refik Eryılmaz ise milletvekili aday listelerinin hazırlanış biçiminin kendisinde rahatsızlığa neden olduğunu, bu sebeple de partisinden istifa ettiğini ve seçime bağımsız aday olarak katılmaya karar verdiğini açıkladı. nbsp;
Liste dışı kalan ve en son adı Fuat Avni tartışmalarında gündeme gelen İstanbul milletvekili Umut Oran da "Hayat sürprizlerle dolu, bazen sandıktan bazen genel merkezin listesinden sürprizler çıkıyor. Üzüldüm, şaşırdım" diyerek tepkisini dile getirdi.
Listeye giremediği duyduktan sonra "Çok kısa bir süre sonra kamuoyunun karşısına çıkıp, bazı şeyleri netleştireceğim" şeklinde açıklama yapan bir diğer CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay oldu. Tunay, "Hayatta hep şuna inandım Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. Allah'a teslimiz" diyerek ilginç bir açıklama yaptı. Diğer taraftan Ensar Öğüt'ün Ardahan'da yeniden aday oluşu istifaları da beraberinde getirdi. Öğüt'ün adaylığına tepki gösteren CHP Ardahan ilçe yönetimi istifa etti.
GENÇ'TEN KOÇ'A: YALANCI
Listeye giremeyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de, Parti Sözcüsü Haluk Koç'u yalancılıkla suçlayarak, "Haluk Koç'un basına 'ağır hastadır' demesini de kınıyorum, sevinmesin" dedi. Twitter hesabından Koç'a sert eleştiriler yönelten Genç, "Tunceli'de CHP'den aday adaylığı için başvurdum. Aday gösterilmedim. Bunun için kırgın değilim. Haluk Koç'un 'ağır hasta, başvurmadı' demesi yalan. Rahatsızlığım nedeniyle hiçbir parti yöneticisi beni aramadığı halde, Haluk Koç'un basına 'ağır hastadır' demesini de kınıyorum, sevinmesin" ifadelerini kullandı.
LİDER İKİNCİ SIRADA...
İzmir'den önseçime giren ve birinci çıkan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir 2. Bölge birinci sırada kontenjan kullanıldığı için 7 Haziran'da ikinci sıra adayı olarak yarışarak genel başkan olarak bir ilki gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu'nun ardından 3'üncü sırada eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, 5'inci sıra için Aytun Çıray kontenjandan yer aldı. İzmir 1. bölgede birinci sıra kontenjan adayı PM üyesi ve şair Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok olurken, Avrupa Romanlar ve Göçebeler Forumu Türkiye Temsilcisi Özcan Purçu beşinci sıraya getirildi.
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise İstanbul 2. Bölge dokuzuncu sıradan aday listesine konuldu. Sarıgül'ün geçtiğimiz genel seçimler baz alındığında seçilememe riskiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ise Antalya'da ikinci sırada seçim yarışına girecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...