HDP'de Öcalan mührü

HDP'de Öcalan mührü

GÜNDEM Haberleri

HDP'nin YSK'ya sunduğu listede İmralı'daki PKK lideri Öcalan'ın ağırlığı dikkat çekti.

Öcalan'ın öz yeğeni olan Dilek Öcalan'ın Şanlıurfa'dan ikinci sıradan aday olması dikkat çekti. 1987 doğumlu Dilek Öcalan, Öcalan'ın ablası Fatma Öcalan'ın kızı. HDP listesinde, eş Başkan Selahattin Demirtaş İstanbul 1. sıradan, diğer eş başkan Figen Yüksekdağ ise Van'dan aday oldu. İmralı heyetinin değişmez isimlerinden Sırrı Süreyya Önder ise, bu kez Ankara'dan aday gösterildi. Yine İmralı heyetinde yer alan Pervin Buldan ise İstanbul'dan birinci sıra adayı oldu. Leyla Zana ise, bu seçimlerde Ağrı'dan aday oldu. Daha önce Mersin milletvekili olan Ertuğrul Kürkçü, bu kez İzmir'den birinci sıra adayı. AK Parti kurucusu Mehmet Mir Dengir Fırat Mersin'den, Gaziantep'te üç dönem CHP'den Belediye Başkanı seçilen Celal Doğan da bu seçimlerde HDP'den aday oldu. HDP Listesinde dikkat çeken isimlerden biri de, Diyarbakır Eski Belediye Başkanı Osman Baydemir. Baydemir, Urfa'dan birinci sıra adayı oldu. Hrant Dink'in arkadaşlarından Karabet Paylan, İstanbul 3. bölge 2. sıradan, Altan Tan, Diyarbakır'dan 5. sıradan, Deniz Gezmiş'in ilkokul arkadaşı Aydın Çubukçu. Ankara 2. bölge 3. sıradan, ÖDP kurucularından Saruhan Uluç, Antalya'dan, Devrimci 78'liler Federasyonu Genel Başkanı Kamber Ateş, Ankara'dan, Azadi hareketi Genel Sekreteri Adem Özcaner, Van'dan, Uludere olayında 11 akrabasını kaybeden Ferhat Encü, Şırnak 3. sıradan, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, İstanbul 3. Bölge 4. sıradan aday oldu. nbsp;


İMRALI'YA nbsp;GİTMİŞTİ
nbsp;Dilek Öcalan, daha önce "akraba" sıfatıyla İmralı'ya giderek, Öcalan'la görüşmüş ve mesajlarını kamuoyuna aktarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...