Futbolun kaptanları ayaklandı!

Futbolun kaptanları ayaklandı!

SPOR Haberleri

Tüm futbol ailesi ve profesyonel oyuncular, Fenerbahçeli meslektaşlarını arayıp, geçmiş olsun dileklerini belirtip, destek verdi.

Fenerbahçe'ye karşı düzenlenen silahlı saldırı sonrası, Türk futbol ailesi ayağa kalktı.Sarı lacivertli futbolcuların pazar akşamından beri telefonları susmadı. Özellikle milli futbolcular, Emre Belözoğlu, Volkan Demirel, Mehmet Topal, Alper Potuk ve Bekir İrtegün'e dileklerini mesajlarını ilettiler. Telefonlar olayın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen devam etti. Herkesin ortak bir sorunu vardı... "Bu şiddeti nasıl önleyeceğiz? Bu olay hepimizin başına gelebilir."


SORUNLARINI TEPEYE İLETECEKLER


Yaşanman tüm bu konuşmaların soncucunda yeni bir fikir ortaya atıldı...


"18 takımın kaptanı bir araya gelsin ve çözümleri hep birlikte bulalım."
Bununla da kalmayacaklardı. Devlet büyükleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan randevu istenip, futbolcuların sorunlarını iletmek konusunda da fikir birliğine varıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan aranarak randevu istendi. Kaptanlar, en tepeyle görüşmek istiyorlardı.


18 Süper Lig takımının kaptanları önce kendi aralarında sorunları görüşme, ardından da devlet büyüklerine bu konudaki düşüncelerini anlatma kararında hemfikir oldular. Peki bu toplantıda neler konuşulacak? Futbolcular cuma ya da cumartesi günü büyük ihtimalle bir araya gelecek.


MAÇ İÇİNDE OLAN ORADA KALACAK


Öncelik saha içinde olan hiçbir olayın bundan sonra saha dışına taşınmaması. Kaptanlar bu konuda kararlı. Sahada yaşananın, sahada kalması gerektiği vurgulanacak. Maç içindeki gerginliğin maç sonrasına yansıtılmaması konusu toplantının ana maddelerinden biri olacak.


Bunun yanı sıra futbolcuların yaşadığı diğer sorunlar da ele alınacak ve çözüm önerileri konuşulacak. Toplantı sonrası ise topluca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ya da Başbakan Ahmet Davutoğlu ikilisinden birine ziyarette bulunulacak. Bu oluşumun tıpkı Kulüpler Birliği gibi devam etmesi ve bundan sonra kaptanların sık sık bir araya gelmesi bekleniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...