Asya borsaları yükseldi

/ Kaynak: AA
Asya borsaları yükseldi

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) para politikası toplantı kararlarının ardından alış ağırlıklı bir seyir izlendi.

BoJ'un dün başlayan ve bugün sona eren para politikası toplantısında, faiz ve genişlemeci para politikasında değişikliğe gidilmedi. Karar, 1'e karşı 8 oyla alınırken, ülke ekonomisinin ılımlı toparlanma trendine devam ettiği görüşü korundu. Banka ayrıca, enerji fiyatlarındaki düşüşten dolayı yıllık enflasyondaki yükselişin mevcut şartlar altında sıfıra yakın olmasının tahmin edildiğini bildirdi. Bunun yanında Japonya'da bugün açıklanan verilere göre; ülkede şubat ayında dış ticaret açığı 143,1 milyar yenle beklentilerin oldukça altında geldi. Aynı dönemde cari işlemler fazlası ise 1,2 trilyon yenlik beklentilerin üzerine çıkarak 1,4 trilyon yen oldu.
Gelişmeler sonrasında Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 0,8 artışla 19.789,81 puandan kapandı. Dolar/yen paritesi ise dün gelen alımların etkisiyle 120 seviyesini aşarken, yüzde 0,4'lük değer kaybıyla 119,871 seviyelerinden işlem görüyor.
Çin'de Şanghay bileşik endeksi, son dönemdeki yükselişine bugün de devam ederken, şu dakikalarda yüzde 0,7 yükselişle 3.990,84 puanda bulunuyor.
Güney Kore'de Kospi endeksi, yüzde 0,6 artışla günü 2.059,26 puandan sonlandırdı.
Hindistan'da Sensex endeksi de yüzde 0,4 kazançla 28.642,74 puanda seyrederken, dolar/rupi paritesi ise yatay seyirle 62,328 seviyelerinden alıcı buluyor.
Geçen hafta perşembe gününden bu yana tatil nedeniyle işlem yapılmayan Hong Kong piyasasında, Hang Seng endeksi güne hızlı yükselişle başladı. Endeks, 2 Mayıs 2008'den bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 26.035,19 puana çıkarken, şu dakikalarda ise yüzde 2,6 kazançla seyrediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...