Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Yermuk'a saldıranlar, İsrail'e hizmet ediyor'

/ Kaynak: AA
'Yermuk'a saldıranlar, İsrail'e hizmet ediyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas, Suriye'nin başkenti Şam'da Filistinlilerin kaldığı Yermuk Mülteci Kampı'na yönelik saldırıların yalnızca İsrail'e hizmet ettiğini belirtti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'deki Filistinli mültecilere yönelik saldırılar, Filistinlilerin vatanlarına dönüş hakkını hedef alan ve yalnızca İsrail'e yarayan suç eylemleridir" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, Filistinli mülteciler meselesinin önemi ve milli kimliği gereği Yermuk kampına saldırıların durdurulması, ablukanın kaldırılması ve yardımların ulaştırılması için İslam ve Arap dünyası ile uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulunuldu. Öte yandan, İsrail parlamentosundaki 12 Arap milletvekilinin oluşturduğu Arap Listesi'nden yapılan açıklamada da "DAEŞ'in Yermuk kampını ele geçirip halkı canlı kalkan olarak kullanması, sadece Filistin halkının düşmanları, davasına karşı çıkanlar ve mülteciler meselesini tasfiye etmek isteyen İsrail işgaline hizmet eder" değerlendirmesinde bulunuldu. Yermuk'ta insanlığa karşı suç işlendiği belirtilen açıklamada, Filistinli mültecilerin korunmasından Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) sorumlu olduğu kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, Kızılhaç ve uluslararası diğer kuruluşlardan, kamptaki siviller ile yaralılara müdahale edilmesi amacıyla insani yardım koridorunun açılması için acil harekete geçmeleri istendi.
Başkent Şam'ın 10 kilometre güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin ablukası altında bulunan kampta, ülkedeki iç savaş öncesinde 180 bini Filistinli olmak üzere yaklaşık 950 bin kişi yaşarken, şimdi bu rakamın 18 bin civarında olduğu bildiriliyor.
DAEŞ militanlarının çarşamba günü kampı basmasının ardından, aralarında Eknaf Beyt el-Makdis ve Filistin Halk Komiteleri güçlerinin de bulunduğu gruplar ile terör örgütü üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Son çatışmalar, rejimin ablukası nedeniyle zaten zor koşullar altında olan kampta büyük bir insani krize yol açtı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...