Washington karanlığa büründü

/ Kaynak: AA
Washington karanlığa büründü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Hava Sahası Savunma Komutanı Gortney: 'Bence, bizim tüm kritik altyapılarımız kırılgan. Kırılgan çünkü, gerçek zayıflığın nereden olduğunu bilmiyoruz'

ABD Hava Sahası Savunma Komutanı William Gortney, "Bence, bizim tüm kritik altyapılarımız kırılgan. Kırılgan çünkü, gerçek zayıflığın nereden olduğunu bilmiyoruz" dedi. Gortney'e, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı gibi önemli kurumları da kapsayacak şekilde elektrik kesintisi yaşanmasının ülkenin ulusal güvenliği açısından yaşattığı riskler soruldu. Bu konuda birçok "zayıflıklarının" bulunduğunu belirten Gortney, ülkenin idaresi için bankacılık, enerji ve tren yolları gibi belirli altyapılara bağımlı olunduğunu kaydetti.
Gortney, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğer birileri kötü niyetle bu alanlarda eylemde bulunursa veya doğası gereği bir şeyler bile yaşansa, bu bizi etkiler. Bence, bizim tüm kritik altyapılarımız kırılgan. Kırılgan çünkü, gerçek zayıflığın nereden olduğunu bilmiyoruz. Bunları azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz ama bunlar bende büyük kaygı uyandırıyor.''
-"Yedek sistemler hemen devreye girdi ama ne kadar etkili bakmamız lazım"-
Gortney, güvenliğe dair bir soru üzerine, özellikle kritik yerlerde güvenlik açısından elektrik kesintisinin hemen ardından yedek sistemlerin devreye girdiğini ve her şeyin normal çalışmaya devam ettiğini söyledi.
Gortney, "Ancak, bu sistemler ne kadar etkili çalıştı? Belirtildiği gibi performans sergiliyor mu? Bunları güçlendirmemiz lazım mı? Bunlara bakacağız" dedi.
Başkentte, öğle saatlerinde, ABD Kongresi, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı'nı da kapsayan kentin önemli bölümünde elektrik kesintileri yaşanmıştı. Kesintiye, Washington'a yakın bölgedeki Maryland eyaletinde bir elektrik santralinde meydana gelen patlamanın neden olduğunu bildirildi.
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, kesintilerin Beyaz Saray'ı kısa süreliğine ve en düşük düzeyde etkilediğini belirterek, "(Elektrik kesintisi olduğunda Başkan Obama ile) Toplantıdaydım. Odadan çıktığımda bana elektrik kesintisinin olduğu bildirildi. Dolayısıyla tam da kesintinin olduğu anda kendisi de ben de bir şey hissetmedik" demişti.
Ancak elektrik kesintileri Dışişleri Bakanlığı'nın günlük basın toplantısı sırasında meydana geldiğinden, sözcü Marie Harf ve gazeteciler kısa süreliğine karanlıkta kalmıştı. Kentte ayrıca, birkaç saatliğine metro hatlarında gecikme yaşanırken, bazı müze ve iş yerlerinde güvenlik nedeniyle bir süre binalar boşaltılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...