Beşiktaş'a 3 isimden çarpıcı yorum!

Beşiktaş'a 3 isimden çarpıcı yorum!

SPOR Haberleri

Beşiktaş'taki düşüşün nedeniyle ilgili olarak üç isim çarpıcı iddialarda bulundu.

Beşiktaş'taki düşüşün nedeni siyah-beyazlı camiada huzursuzluk oluştururken, Vatan Gazetesi yazarları bu durumu değerlendirdi. İşte Güntekin Onay, Serhat Ulueren ev Uğur Meleke'nin o görüşleri...


GÜNTEKİN ONAY: "İMZALAR HUZURSUZLUK OLUŞTURDU"
Bu düşüş yeni bir düşüş değil aslında. Ligin 2. yarısından itibaren Beşiktaş'ta çok belirgin bir geriye gidiş var. Demba Ba'nın performansı çok aşağılarda. Özellikle ofansif bölgede sadece Gökhan Töre'nin bireysel çabalarıyla etkinlik var. Tabii ki sakat ve cezalı oyunculardan dolayı da bir türlü kadro istikrarı oluşmadı. Ancak yoğun maç trafiğinin ardından hem milli maç arası hem de haftada bir karşılaşma oynanması bir rehavet getirdi, ipler gevşedi.


Bir de bunun ötesinde kontratı biten Atiba ve Sivok gibi oyuncularla sözleşme yenilenmedi ancak Ersan, Mustafa ve Veli ile zam yapılarak sözleşme yenilendi. Bunlar da takım içinde huzursuzluğa yol açtı. nbsp;


Ayrıca son 2 yıldır Beşiktaş'ın tüm görkemli ve iyi oynadığı maçları irdelersek, çoğunda Oğuzhan'ın olduğunu görürüz. Nedense Oğuzhan da adeta unutuldu.


SERHAT ULUEREN: "BILIC, BEŞİKTAŞ'A VEDA EDER"
Zaten ligin ilk yarısında beklenmedik derecede ekstra üstün performans ortaya koymuşlardı. Birçok futbolcu kapasitesinin üstünde oynadı. Bunda elbette takımdaşlık ve şampiyonluğu F.Bahçe ve G.Saray'a kaptırmama arzusunun ayrıca bir motivasyonu da vardı. Sonrasında başta Demba Ba olmak üzere birçok oyuncu gerçek performanslarına dönünce düşüş kaçınılmaz oldu. nbsp;


Ayrıca seyahatler ve yoğun maç trafiği de futbolcularda bezginlik ve şimdinin tabiriyle 'Tükenmişlik sendromu' oluşturdu. Aslında şu andaki Demba Ba, gerçek Demba Ba. Daha önceki bütün takımlarında da ligin ilk yarısında izlediğimiz Demba Ba'yı hiç seyretmemiştik. nbsp;


Şampiyon olmaları zor ama imkansız değil. Kanımca F.Bahçe ve G.Saray 1-2 olur. Bilic de sezon sonunda Beşiktaş'a veda eder.


UĞUR MELEKE: "DEMBA BA'NIN 50 MAÇ OYNAYAMAYACAĞI ORTADA"
Beşiktaş'taki düşüşü 2 temel nedene bağlıyorum ben. Birincisi, sezon başı kadro mühendisliği yanlış yapıldı. Her pozisyona alternatif bulunabilir ama atanla, tutanı bol seçenekli kurgulamanız gerek. Demba Ba'nın fiziksel durumu ve 50 maç oynayamayacağı ortada. Siz yine de onun arkasına sağlık karneleri zayıf, ikisini toplasanız bir sağlam adam etmeyen 2 müzmin sakat koyarsanız bir noktada kilitleneceğiniz açıktı.


İkinci gerekçe de, Türkiye Kupası'nın önemsenmemesi... G.Saray, Türkiye Kupası'ndan Yasin gibi Koray gibi adamları kazandı. F.Bahçe Webo'yu ve Mehmet Topuz'u sıcak tuttu. Beşiktaş'ta ise kulübeden gelen sudan çıkmış balığa dönüyor. Çünkü en iyi idman maç ve Türkiye Kupası yedekleri hayata bağlayan unsurdu. Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı feda ederek yedeklerinin de hayatla bağını kesmiş oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...